Viceprimarului Bălăşescu nu i-a reuşit afacerea

Fostului şi actualului viceprimar nu i-a ieşit tainul! Dan Bălăşescu a anunţat, miercuri, că îşi retrage cererea de demisie din funcţie, invocând „motive tehnice”. Se pare însă că altele sunt motivele care stau în spatele deciziei fostului ziarist, el nereuşind să obţină controlul asupra unui important vehicul media al PDL.
Slatina va avea în continuare doi viceprimari după ce, miercuri, vicele Dan Bălăşescu a revenit asupra deciziei de a demisiona din funcţie. El nu a făcut vreo declaraţie oficială în legătură cu motivele care au stat la baza deciziei sale de a-şi retrage demisia, însă le-a explicat colegilor săi consilieri locali că motivele sunt „tehnice”.

„Poate că unii colegi ar fi vrut să-mi ia locul, dar am avut o discuţie cu domnul primar şi m-am răzgândit”, a spus Dan Bălăşescu.

Viceprimarul urma să părăsească funcţia executivă de la 1 martie şi să se ocupe de campania electorală a Partidului Democrat Liberal (PDL). Scaunul său ar fi urmat să rămână vacant, pentru următoarele trei luni, când vor avea loc alegeri. Dan Bălăşescu, care ocupă funcţia de secretar general al PDL Olt, declara, în luna noiembrie, că vrea să se dedice „vieţii civile”, însă, înainte de asta, urma să coordoneze campania electorală a partidului la nivel judeţean. Renunţarea la funcţia de viceprimar ar fi trebuit tocmai să-i lase lui Bălăşescu mai mult timp pentru a se ocupa de treburile partidului.

Motive ascunse


Adevărata cauză a răzgândirii viceprimarului Bălăşescu este, potrivit unor surse, căderea unei înţelegeri pe care fostul ziarist o făcuse cu primarul Darius Vâlcov, preşedinte al PDL Olt. În urmă cu o săptămână, înţelegerea era ca Bălăşescu să se ocupe de întreaga structură a PDL în vederea campaniei electorale, având ca recompensă controlul asupra postului local de televiziune Olt TV. Cum lucrurile s-au schimbat şi Bălăşescu nu a mai primit ceea ce-şi dorea, el şi-a schimbat strategia, alegând să mai ţină de sforile puterii încă trei luni.

Autointitulat „profet” al politicii locale, de-a lungul timpului, Dan Bălăşescu a obişnuit mass-media să iasă cu declaraţii bombastice sau incendiare, care n-au avut şi o transpunere în realitate. Dacă era deja o obişnuinţă ca declaraţiile „marca Dan Bălăşescu” să nu se adeverească, edilul confirmă şi în actele oficiale, răzgândindu-se de la o zi la alta.

Niciun comentariu: