Opozitia din Olt alaturi de Nastase

Cu toate acestea sunt consecvenţi atunci când vine vorba de susţinerea adevărului. Vorbim despre parlamentarii aflaţi în opoziţie la Olt. Cu toţii şi-au exprimat susţinerea atunci când s-a aflat decizia cu privire la fostul premier, Adrian Năstase, care fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de magistraţii Înaltei Curţi în dosarul „Trofeul Calităţii”. Procurorii anticorupţie l-au acuzat că simpozionul „Trofeul Calităţii” a fost organizat, pentru a masca strângerea unor sume de bani de la societăţi pentru propria campanie electorală prezidenţială.
Această ştire a făcut repede înconjurul ţării, iar cei din opoziţie au decis să ia atitudine în acest sens. Aşadar, senatorul Dan Şova, dar şi deputaţii, Florin Iordache şi Nicolae Stan, şi-au exprimat părerea cu privire la acest aspect. Alături Adrian Năstase este şi preşedintele PSD de la Olt, Paul Stănescu, cel care, la rândul său, a fost dezamăgit de decizia celor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.   
Situaţia este cu atât mai complicată cu cât Adrian Năstase nu este simplu membru al PSD, ci deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, forul de conducere al PSD în intervalul dintre două congrese. Faptul că PSD nu are pârghiile pentru a se „debarasa” de membrii condamnaţi în instanţă a fost admis şi de senatorul Dan Şova, preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate a partidului.
„Nu, nu există nişte prevederi concrete în acest sens”, declara Şova, adăugând însă că „atunci când a fost cazul, am reacţionat”. Senatorul s-a arătat indignat cu privire la decizia celor de la Înalta Curte. „Ideea de Dreptate trebuie să fie mai presus de ura viscerală a unui personaj cu înclinaţii dictatoriale”, aşa şi-a început declaraţia de presă deputatul PSD Olt Florin Iordache, cu privire la ceea ce i se întâmplă bunului său prieten, Adrian Năstase. „Am luat cunoştinţă, cu mâhnire şi îngrijorare, de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare şi la interzicerea mai multor drepturi, în dosarul «Trofeul Calităţii». Deşi, până la publicarea motivării instanţei nu pot avansa observaţii şi contra-argumente, observ că sentinţa în acest dosar,  gândit şi instrumentat, la comanda DNA, împotriva lui Adrian Năstase cu şapte ani în urmă, vine tocmai acum, când protestele de masă împotriva regimului autocrat al lui Traian Băsescu se amplifică pe zi ce trece, iar USL este cotată cu cele mai mari şanse de a câştiga viitoarele alegeri. Este evident, pentru orice om de bună credinţă, că ne aflăm în faţa unei noi încercări a lui Traian Băsescu de a-l scoate din luptă pe Adrian Năstase, omul politic recunoscut, chiar de către adversarii săi corecţi, ca fiind o personalitate proeminentă a opoziţiei democratice şi unul dintre cei mai puternici competitori în viitoarea confruntare electorală. Aşa cum îl cunosc pe omul şi juristul Adrian Năstase sunt convins că nu se va da bătut, ci că îşi va apăra, pe toate căile legale, demnitatea şi libertatea. Sper că la judecarea recursului magistraţii competenţi şi oneşti din cadrul ÎCCJ nu vor mai ceda comenzilor şi presiunilor DNA şi vor da un verdict corect, punând, astfel, Ideea de Dreptate mai presus de ura viscerală a unui personaj cu marcate înclinaţii dictatoriale şi de meschinele interese politicianiste ale camarilei sale”, a ţinut să declare Florin Iordache, deputat PSD.
„Până mâine se şi demonstrează că este nevinovat. Nu aţi văzut cum au votat judecătorii? Unii au votat într-un fel, iar alţi în alt fel. Este clar că la mijloc sunt alte interese, interese nu tocmai ortodoxe. Pe Adrian Năstase o să-l cred nevinovat toată viaţa, are această creditare din partea mea. El este un om de cuvânt şi o mare valoare pentru partidul nostru. Imaginea partidului este una foarte puternică care nu poate fi şifonată aşa, cu una cu două”, a punctat deputatul Nicolae Stan. „Regret ce s-a întâmplat cu Adrian Năstase. Eu unul sunt de părere că totul este o comandă politică pusă la cale de adversari politici. Să nu uităm că Adrian Năstase este unul dintre cei mai valoroşi social democraţi ai acestui partid. PSD are foarte mulţi oameni de valoare care de-a lungul timpului au fost atacaţi în vreun fel sau altul. Acest lucru s-a văzut şi se vede în continuare. Este uşor de recunoscut o manevră politică de o decizie dreaptă şi cinstită a celor implicaţi în aceste cauze. Scandalul nu cred că va afecta în vreun imaginea PSD-ului, asta pentru că este evident faptul că Adrian Năstase în acest dosar este o victimă”, a declarat pentru Gazeta Oltului, preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu.

Niciun comentariu: