Bercea Mondial, condamnat la şapte ani de puşcărie

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat, miercuri, la şapte ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. De asemenea, Florin Anghel, zis Ambasador, fiul interlopului, a primit aceeaşi pedeapsă ca şi tatăl său pentru complicitate la tentativă de omor calificat. Fănica Anghel, soţia Mondialului, a primit trei luni cu suspendare pentru instigare la mărturie mincinoasă.
Decizie suprinzătoare în cazul lui Bercea Mondial! Aceeaşi judecătoare, care a decis de patru ori consecutiv eliberarea interlopului din Drăgăneşti-Olt, a hotărât, miercuri, condamnarea lui la şapte ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat. Cu toate acestea, din pedeapsa interlopului se va scădea perioada pe care a petrecut-o în arest preventiv.

De asemenea, Diana Cotoi l-a condamnat la aceeaşi soartă şi pe fiul lui Bercea, Ambasador, pentru complicitate la tentativă de omor calificat. Fănica Anghel, zisă Stela, soţia Mondialului, a scăpat doar cu trei luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la mărturie mincinoasă.
Pe lângă condamnarea pentru tentativă de omor calificat, Sandu Anghel, a fost condamnat şi pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice, dar şi pentru instigare, instanţa dispunând aplicarea celei mai grele dintre pedepse. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul fiului său, Florin Anghel.

„În urma pronunţării, făcută în şedinţă publică, cu privire la dosarul în cauză, pentru primul inculpat, s-a dispus condamnarea acestuia pentru fapta de tentativă de omor calificat la pedeapsa principală de şapte ani şi şase luni de închisoare. De asemenea, pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice a fost condamnat la doi ani de închisoare, pentru instigare un an de închisoare, trei luni închisoare pentru abateri de natură contravenţională. S-a procedat la contopirea pedepselor principale şi s-a aplicat pedeapsa cea mai grea de şapte ani şi şase luni închisoare şi pedeapsa accesorie de interzicere a mai multor drepturi pe durată de trei ani-dreptul de a fi ales şi dreptul de a ocupa funcţie publică.
De asemenea, s-a menţinut măsura arestării preventive a acestui inculpat”
, a declarat judecătorul Gheorghe Biolan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.

„Vom face apel”

Mariana Ştefan, avocata lui Bercea, a precizat că va ataca la Curtea de Apel Craiova decizia de condamnare la închisoare cu executare a clientului său.

„Vom face apel. Este prima cale de atac, urmează recursul. Evident, clientul meu apreciază această hotărâre ca fiind nedreaptă”, a declarat avocatul.

Ea s-a arătat mirată de faptul că judecătoarea Diana Cotoi, cea care i-a dat sentinţa lui Bercea, este acelaşi magistrat care a decis eliberarea interlopului în patru rânduri.

„Nici el nu îşi explică ce considerente au determinat magistratul Tribunalului Olt să pronunţe o astfel de soluţie pentru că este acelaşi magistrat care, în cursul procesului penal, de fiecare dată, spunea că nu are motive pentru care să mai menţină starea de arest a inculpatului Sandu Anghel, ţinând cont chiar de lipsa probelor. Unele probe au fost administrate nelegal sau au fost înlăturate, iar alte probe, inclusiv declaraţiile martorilor cu identitate protejată, atestau faptul că nu inculpatul Sandu Anghel a săvârşit această faptă, ci o altă persoană. Hotărârea mi se pare nedreaptă sub multe aspecte”, a conchis Mariana Ştefan.

Felix Bercea: „Nu Bercea l-a tăiat pe băiatul meu”

Gheorghe Anghel, zis Felix Bercea, fratele lui Sandu Anghel şi tatăl victimei Mondialului, s-a arătat de asemenea surprins de hotărârea instanţei care, de mai multe ori, a decis judecarea lui Bercea în stare de libertate pe motiv că nu este un pericol social.

„Nu am ce să comentez. Asta este ţara şi trebuie să ne supunem justiţiei! Eu niciodată nu am spus dacă este sau nu de condamnat. Tribunalul Olt a decis de şase ori să-l pună în libertate şi acum a decis şapte ani şi jumătate de închisoare”, a declarat Felix.

El a opinat că fratele său merge degeaba la închisoare, nefiind vinovat de înjunghirea fiului său, Mercedes.

„Fiul meu este vinovat pentru că fratele meu a luat această pedeapsă de puşcărie pentru că a minţit. Sunt foarte convins. Fiu-meu este primul vinovat şi al doilea sunt eu pentru că nu este adevărul că Bercea l-a tăiat. Eu, în sufletul meu, ştiu că nu l-a tăiat fratele meu. Rămân cu sufletul împăcat că frati-miu nu l-a tăiat pe fiu-meu şi rămân cu sufletul îndoit pentru că face puşcărie Bercea, degeaba. În bar a fost după 15 minute de la înjughiere şi trebuia să-şi i-a pedeapsa doar pentru asta”, a mai spus Felix Bercea.

Sandu Anghel a fost închis preventiv pe 20 februarie 2011, el fiind acuzat că şi-a înjunghiat nepotul în vârstă de 17 ani, într-un bar din Drăgăneşti-Olt. Ionuţ Anghel, zis Mercedes, fiul lui Felix, declara, la acea dată, că unchiul său a intrat în bar împreună cu doi dintre verişorii săi.
La scurt timp după arestarea lui Bercea, şi Mercedes şi-a schimbat declaraţia.

Eliberat de şase ori de Tribunalul Olt

Bercea Mondial a fost eliberat de şase ori de Tribunalul Olt, un singur magistrat, judecătoarea Diana Cotoi, luând această decizie de patru ori consecutiv. Practic, judecătoarea le-a aprobat avocaţilor interlopului fiecare cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea de domiciliu. De aici şi surprinderea interlopului şi rudelor sale la decizia aceluiaşi magistrat de condamnare la închisoare a lui Bercea.

Se pare că Bercea are succes la doamne, de fiecare dată fiind eliberat de o femeie judecător: prima oară hotărârea a fost luată de Liliana Oprea, apoi de Carmen Marinescu, în timp ce judecătoarea Diana Cotoi a luat această decizie de patru ori la rând. De fiecare dată, hotărârea a fost contrazisă de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

Niciun comentariu: