Coşmeleaţă, Cucuveaua şi Gore, condamnaţi la zece ani de închisoare

Joi, Curtea de Apel Craiova a dat sentinţa în dosarul în care Mircea Coşmeleaţă, George Cosmin Memet, zis Gore, şi Laurenţiu Dumitrache, zis Cucuveaua, erau judecaţi pentru trafic de droguri de mare risc.
Cei trei au fost trimişi în judecată în septembrie 2008, pentru constituire de grup de criminalitate organizată şi trafic de droguri de mare risc. În primă instanţă, în octombrie 2009, Tribunalul Olt i-a condamnat la câte şase ani de închisoare pentru trafic de droguri şi i-a achitat pentru „infracţiunile prevăzute de art. 7 din Legea 39/2003” – referitoare la constituire grup de criminalitate organizată.

Ieri, la mai bine de doi ani de la declararea apelului, Curtea de Apel Craiova a dat soluţia în acest dosar.

„Admite apelul DIICOT – Biroul Teritorial Olt. Respinge apelurile inculpaţilor Grigore (fost Coşmeleaţă) Mircea Ionuţ – zis Coşmeleaţă, Memet (fost Radu) George Cosmin şi Dumitrache Laurenţiu – zis Cucuveaua. Desfiinţează, în parte, sentinţa. În baza art. 7 alin. 1 din Legea nr. 39/2003 condamnă pe fiecare dintre inculpaţi la pedeapsa de câte 6 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal. În baza art. 2 alin. 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal condamnă pe fiecare dintre inculpaţi la pedeapsa de câte 10 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal. În baza art. 33 lit. a Cod penal şi art. 34 lit. b Cod penal Contopeşte pedepsele aplicate fiecăruia dintre inculpaţi, în pedeapsa cea mai grea, aceea de câte 10 ani închisoare şi câte 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal, ca pedeapsă complementară”, se arată în sentinţa pronunţată joi, de către judecătorii craioveni.

Au vândut droguri în patru judeţe şi Bucureşti

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2007-2008, Coşmeleaţă, Cucuveaua şi Gore au vândut cocaină pe raza a patru judeţe: Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş şi în municipiul Bucureşti.

În urma unui flagrant, în primăvara anului 2008, Gore a fost prins în zona Podului Olt în timp ce încerca să vândă mai multe grame de cocaină. Poliţiştii SCCO Olt, sub coordonarea procurorului DIICOT – BT Olt, au efectuat percheziţii la domiciliile celor trei. La doi dintre aceştia, Cucuveaua şi Gore au fost găsite importante cantităţi de cocaină. Potrivit anchetatorilor, drogurile erau aduse din Spania şi erau vândute cu 125 euro pe gram.
Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe 10 mai 2008. Tribunalul Olt a decis cercetarea acestora în stare de libertate.

Niciun comentariu: