Bercea bolnav de fiere

Omului de afaceri Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, din oraşul Drăgăneşti-Olt, în seara zilei de marţi, i s-a făcut rău în celula sa de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.
Acesta a acuzat dureri în zona rinichilor şi a cerut ca medicul închisorii să îl consulte. Doctorul a considerat că arestatul necesită transportul cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas sub supraveghere medicală. Bercea a fost internat la Secţia de Urologie, medicii craioveni diagnosticându-l cu colică renală. Soţia şi copiii inculpatului Sandu Anghel au aflat de la avocatul său că se află pe patul de spital, iar ieri dimineaţă s-au dus la Craiova, pentru a vedea care este starea de sănătate a rudei lor. 

Eliberat a şasea oară de Tribunalul Olt
Bercea a fost arestat preventiv acum aproape un an de zile, pe 19 februarie 2011, după ce a fost acuzat că l-a înjunghiat cu un cuţit, într-un bar din Drăgăneşti-Olt, pe nepotul său Ionuţ Anghel, zis Mercedes, nimeni altul decât fiul fratelui său Gheorghe Anghel, zis Felix. Inculpatul este, pentru a şasea oară, la un pas de a scăpa de închisoare. De ce? Pentru că, marţi seara, magistraţii olteni au dispus a şasea oară eliberarea sub control judiciar al lui Bercea. Deşi nu s-a depus nici o cerere în acest sens de către apărătorii săi, punerea sa în libertate s-a făcut „din oficiu”.
„Instanţa are obligaţia de a verifica din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive înainte de expirarea duratei acesteia. Cu ocazia acestei verificări, judecătoarea a înlocuit măsura arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Slatina”, a spus judecătorul Gheorghe Biolan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.  Însă, şi de această dată decizia a fost atacată cu recurs, care se va judeca cel mai probabil luni, de procurorii de la Parchetul Olt. Aceştia au câştigat, până acum, la Curtea de Apel Craiova, de cinci ori.

Niciun comentariu: