Seful ANV, Radu Marginean, a fost demis de Boc

 
Radu Marginean, seful Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), invinuit in cazul dosarului de la vama Halmeu, a fost demis din functie prin decizie a premierului Emil Boc, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Decizia a fost luata in urma unei discutii avute, miercuri seara, de premierul Emil Boc cu presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, informeaza Mediafax.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat ca, in urma discutiei avute de premierul Emil Boc cu seful ANAF si avand in vedere ca DNA l-a pus pe Radu Traian Marginean sub invinuire in cazul Vamii Halmeu, seful Autoritatii Nationale a Vamilor a fost demis din functie.
Ea a precizat ca, pana la numirea unui nou sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, functia va fi preluata temporar de catre Viorel Comanita, directorul Directiei de Supraveghere Accize si Actiuni Vamale din cadrul ANAF.
Intrebata de jurnalisti cand a fost luata decizia demiterii lui Marginean, Ioana Muntean a afirmat ca "in urma cu foarte putine minute".

In urma cu cateva ore, seful ANAF, Sorin Blejnar, declara ca Radu Marginean este in continuare la conducerea ANV si ca asteapta din partea DNA o informare scrisa privind stadiul dosarului si calitatea acestuia in speta respectiva, dupa care va dispune "in consecinta".
Blejnar a fost chemat la Guvern de premierul Emil Boc, pentru o discutie pe tema vamesilor cercetati pentru coruptie, au declarat surse oficiale.
El a avut o discutie cu seful Guvernului in sala de sedinte, doar in prezenta ministrilor, consilierii fiind invitati sa paraseasca sala inainte de aceasta discutie.
Seful Autoritatii Nationale a Vamilor, Radu Marginean, a fost pus sub invinuire, miercuri, de procurorii DNA Bihor, in dosarul Vamii Halmeu, si urmeaza sa fie cercetat in libertate pentru luare de mita.
Doi oameni de afaceri si un fost angajat duty-free din Vama Halmeu au fost arestati preventiv vineri, in cazul fostului sef al Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu, suspectata ca ar fi strans peste 130.000 de euro de la camatari si contrabandisti de tigari pentru a-si cumpara functia de sef de vama de la seful ANV.
Marginean a declarat ca nu o cunoaste pe Nicoleta Dobrescu, insa nu a dorit sa faca alte comentarii, potrivit Antena 3.
Radu Marginean a fost subalternul lui Vasile Blaga cand acesta era sef la Vama din Oradea, iar in 2001 a devenit seful Vamii din Oradea.

Niciun comentariu: