Cele 13 persoane cercetate pentru cămătărie vor fi judecate în stare de arest

Mascaţii i-au aşteptat pe inculpaţi să iasă din sala de judecată. Învinuiţii au fost aduşi de la arest din Craiova în jurul prânzului, cu mai multe dube de poliţie, fiind însoţiţi de mascaţi. Ei vor afla astăzi dacă vor fi puşi în libertate sau vor rămâne tot în arest.

ORA 19.30 Magistraţii Tribunalului Olt au hotărât în urmă cu puţin timp ca Mafiotu' şi celelalte 12 persoane care au fost arestate în septembrie 2010 pentru cămătărie, şantaj şi aderarea la un grup infracţional organizat să fie judecaţi în stare de arest. "Învinuiţii au fost trimişi în judecată. În urma deliberării, instanţa a decis ca cei 13 inculpaţi să rămână în continuare în arest. Primul termen de judecată va avea loc în luna martie", a declarat judecătorul Cosmin Mitrache, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.

 ORA 15.30 Rudele şi cunoştinţele inculpaţilor nu au fost lăsaţi să intre în sala de judecată şi au aşteptat afară decizia magistraţilor olteni. "Stăm aici de câteva ore bune şi ne uităm unii la alţii, am şi îngheţat de frig. Nu înţeleg de ce nu ne-au lăsat să intrăm în sală pentru că e şedinţă pulblică", a spus Elena Paţa, mama poliţistului Claudiu Paţa. Familiile celor arestaţi sunţin că aceştia nu merită să stea în închisoare. "Sperăm ca după mai bine de 150 de zile de arest, magistraţii să studieze cu atenţie dosarul şi să vadă că băiatul meu nu este vinovat. Nu cerem clemenţă sau înţelegere, vrem doar să se facă dreptate", a spus Paul Veţeanu, tatăl celuilalt poliţist arestat.


Paul Veţeanu susţine că fiul său este nevinovat

ORA 13.20 Cele 13 persoane arestate pentru cămătărie şi şantaj au fost trimise în judecată. Constantin Enache, zis Mafiotu', cei doi poliţişti, Marius Veţeanu şi Claudiu Paţa dar şi ceilalţi membri ai grupării sunt în faţa instanţei de judecată. Magistraţii vor decide în cursul acestei zile dacă aceştia rămân în arest sau vor fi cercetaţi în stare de libertate. Zeci de persoane, rude şi prieteni ale oltenilor acuzaţi, s-au adunat în faţa Tribunalului Olt pentru a aştepta verdictul magistraţilor.
Rudele nu au fost lăsate să intre în sala de judecată
ORA 12.56 Cele 13 persoane din judeţul Olt care sunt cercetate pentru cămătărie şi şantaj vor fi prezentate astăzi instanţei de judecată. Cei doi poliţişti, Marius Veţeanu şi Claudiu Paţa, şi liderul grupării, Constantin Enache, zis Mafiotu', dar şi ceilalţi învinuiţi vor afla astăzi dacă vor fi puşi în libertate sau vor fi trimişi în judecată. Aceştia sunt anchetaţi pentru cămătărie, şantaj şi aderarea la un grup infracţional organizat, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă ani grei de închisoare. Părinţii agenţilor Paţa şi Veţeanu susţin că aceştia sunt nevinovaţi.

Niciun comentariu: