Firme din Olt inselate cu ordine de plata falsificate

Două persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii care au avut loc azi în judeţele Sibiu şi Constanţa, fiind suspectate că, împreună cu un alt suspect, au înşelat mai multe persoane din Olt, Vâlcea şi alte opt judeţe, de la care au ridicat mărfuri pentru plata cărora au folosit ordine de plată falsificate.

 Potrivit NewsIn, poliţişti din cadrul IPJ Alba, în colaborare cu cei din cadrul IPJ Sibiu şi Constanţa, au efectuat, joi dimineaţă, patru percheziţii în judeţele Sibiu şi Constanţa, la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând unor suspecţi de înşelăciune.
 În urma acţiunii, două persoane au fost reţinute şi au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe cărţi de identitate suspectate a fi falsificate, ştampile cu impresiunile unor societăţi comerciale, file de CEC şi bilete la ordin necompletate aparţinând unor firme, precum şi alte înscrisuri. Potrivit IGPR, la data de 8 octombrie, ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba au început urmărirea penală faţă de Liliana L., de 42 de ani, Gheorghe F., de 39 de ani, ambii din judeţul Constanţa şi Iosif C.N., de 38 de ani, din judeţul Argeş, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Cei trei sust suspectaţi că, în cursul anului 2012, au reuşit să inducă în eroare mai multor persoane din judeţele Sibiu, Vâlcea, Braşov, Prahova, Argeş, Constanţa, Călăraşi, Olt, Teleorman şi Neamţ, de la care au ridicat mărfuri pentru plata cărora au folosit ordine de plată falsificate. Prejudiciul estimat până în acest moment este de 100.000 de lei, fiind prejudiciate aproximativ 15 persoane juridice.
În urma probatoriului administrat în cauză, doi dintre suspecţi, Liliana L. şi Gheorghe F., au fost reţinuţi pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Niciun comentariu: