USL câştigă fără probleme la Olt

Dacă mâine ar fi alegeri în oraşul dumneavoastră, cu cine aţi vota? Iată întrebarea clasica din sondajele de opinie care au loc întotdeauna în preajma unor evenimente electorale. Iată cine ar câştiga alegerile în fiecare judeţ dacă s-ar vota mâine. USL ar câştiga în 21 de judeţe, iar PDL doar în 10. Judeţul nostru ar câştiga detaşat cu USL. Cu ocazia acestor alegeri, multe asociaţii, institute de sondare a opiniei publice sau publicaţii au efectuat sondaje. Iar Econtext a adus laolaltă sondajele pentru fiecare judeţ. Mai precis, am adunat laolaltă sondajele pentru postul de primar din fiecare oraş reşedinţă de judeţ. Şi arătăm cine sunt primii doi candidaţi care au cele mai mari şanse, dar si care ar fi câştigătorul.
Cu alte cuvinte, vă prezentăm finaliştii, dar şi potenţialul câştigător al postului de primar din fiecare oraş. Şi, implicit, partidele sau grupările politice din care aceştia fac parte. Au fost luate în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), Asociaţia pentru Transparenta şi Libertate de Expresie şi multe publicaţii locale. Bineînţeles, de la ultimele sondaje, este posibil ca situaţia să se mai fi schimbat puţin în unele oraşe. Astfel, potrivit sondajelor, USL ar câştiga fotoliul de primar în 21 de oraşe reşedinţă de judeţ, din totalul de 41 de oraşe. Ceea ce înseamnă că ar obţine aproape 52% din totalul voturilor. Pe locul doi s-ar plasa PDL, care ar câştiga zece primarii, echivalentul unui scor electoral de circa 24%. Într-un oraş avem un scor egal, anume în Ploieşti, unde Iulian Bădescu (USL) şi Andrei Volosevici (PDL) sunt cotaţi fiecare cu câte 40%.
Topul câştigătorilor

Topul câştigătorilor, unde, după cum spuneam mai sus, prezentam finaliştii, câştigătorul şi procentul cu care este creditat în prezent cel care ar obţine cele mai multe voturi. Să spunem înainte şi că multe partide au ales să formeze alianţe, campion fiind PDL. Dar şi PNTCD. Totuşi, noi prezentăm apartenenţa la partidele iniţiale. Pe ansamblu, 21 de candidaţi sunt deja cotaţi ca ar fi votaţi de peste 50% din populaţia circumscripţiilor din care fac parte. Printre aceştia se află şi candidatul USL la Primăria Slatina, Darius Vâlcov. Cel mai bun scor l-ar obţine Klaus Iohannis (Federaţia Democrata a Germanilor din România), actualul primar al Sibiului. El ar fi votat de circa 70% dintre sibieni. El este urmat de Sorin Oprescu (care ar castiga Bucurestiul cu 65%) si Lucian Iliescu (care ar obtine 65% dintre voturi pentru Primaria Giurgiu). Nici în judeţ USL nu stă mai rău, în cadrul acestei alianţe liderii speră să obţină peste 90 de fotolii de primari.
 

Niciun comentariu: