Sefa Inspectoratului Scolar olt a fost inlocuita

Dacă până acum inspectorul şcolar general Mariana Gheorghe a deschis „Cutia Pandorei”, declanşând epurarea pe criterii politice a directorilor de instituţii de învăţământ din judeţ, iată că a venit şi rândul acesteia de a fi schimbată din funcţia pe care o deţinea până în prezent.
Din informaţiile pe care le deţineam ieri, înainte de închiderea ediţiei, Uniunea Social Liberală, aflată la Putere, a decis ca şefa învăţământului oltean, pedelistă fiind şi pusă în funcţie de către vechea gardă aflată la guvernare, să fie înlocuită de un penelist.
Ordinul de destituire al Marianei Gheorghe ar fi fost deja semnat de către Liviu Pop, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la fel ca şi cel de numire în funcţie al lui Nicolae Drăghici ca inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. În încercarea de a ne fi confirmată informaţia, am stat de vorbă, ieri, şi cu reprezentanţi ai inspectoratului şcolar, care ne-au spus că ceea ce se vehiculează sunt deocamdată simple zvonuri. Asta pentru că, Gabriela Constantinescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a precizat mai departe faptul că pe adresa IŞJ Olt nu ajunsese, până ieri după-amiază, nici un ordin de numire al unui nou inspector şcolar general. Din surse neoficiale, se pare că Mariana Gheorghe, după ce ar fi aflat de decizia luată de ministrul Educaţiei, a suferit un puseu de tensiune, motiv pentru care a fost internată la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Contactat telefonic, penelistul Nicolae Drăghici, cel despre care se vehiculează că i-ar fi luat locul Marianei Gheorghe, a mărturisit că nicio autoritate oficială din minister nu l-a înştiinţat cu privire la o posibilă numire a sa în funcţia de şef al IŞJ Olt. Nu este pentru prima oară când Drăghici a mai cochetat cu funcţia de inspector şcolar general, dar şi cu cea de inspector şcolar general adjunct. De asemenea, se aude şi că inspectorul şcolar adjunct Gianina Pîrvu ar putea avea aceeaşi soartă. Ieri, aceasta ocupa încă funcţia respectivă, însă tot mai multe voci spun că aceasta va fi înlocuită de către pesedista Felicia Man, care a mai trecut printr-o experienţă similară în urmă cu câţiva ani. Având în vedere că evaluarea naţională şi Bacalaureatul se apropie cu paşi repezi, posibilele schimbări de la conducerea IŞJ Olt ar putea „dinamita” buna desfăşurare a acestor examene date de elevi.
 

Niciun comentariu: