Reincepe rotatia cadrelor: Prefectul Moisiu demis şi înlocuit cu Eugen Ionică. Virgil Delureanu îi ia locul lui Copilău

Prefectul de Olt, Leonid Moidiu, şi subprefectul Jenel Copilău au fost demişi, astăzi, în prima şedinţă a Guvernului Ponta, care a procedat în acest mod cu toţi reprezentanţii Executivului în teritoriu care au fost desemnaţi ori susţinuţi de către PDL sau UDMR, foste partide aflate acum în Opoziţie. În locul lui Moisiu va fi numit prefect juristul Gărzii Financiare Olt, comisarul Eugen Ionică, iar ca subprefect va veni pe funcţie Virgil Delureanu.
Demiterea prefectului Leonid Moisiu şi a subprefectului Jenel Copilău erau aşteptate dealtfel chiar de către cei în cauză. „Mă aşteptam la aşa ceva. Deşi ţara noastră a adoptat modelul francez, nu se ţine cont şi aplicăm româneşte. Legislaţia spune într-un fel, dar când vine vorba despre practică nu mai contează nimic. Personal, am spus mai demult că, după mine, aşa ar trebui să fie de la început şi să se ştie că, dacă se schimbă guvernul la un moment dat, acesta are dreptul să îşi numească noi reprezentanţi în teritoriu aşa cum au procedat când a venit la putere şi guvernul demis. Şi, astfel, toată lumea ar sta liniştită şi ar şti ce ar avea de făcut decât să ne prefacem la modul cum o facem noi”, a declarat Leonid Moisiu, care este de aşteptat să se întoarcă la Primăria Slatina de unde a venit. Acesta a fost instalat în funcţie în locul lui Daniel Şarpe în luna octombrie 2009, la propunerea lui Darius Vâlcov, pe atunci preşedinte al PDL Olt, în acest moment candidat la Primăria Slatina din partea USL (PSD).
Şi subprefectul Jenel Copilău parcă aştepta ceea ce s-a petrecut azi. „Deocamdată, la acest moment, nu ştiu şi nu am fost informat în niciun fel despre o eventuală demitere a mea, dar nu mă miră dacă aşa va fi”, a spus acesta, interpelat telefonic. Copilău l-a înlocuit, în luna aprilie 2011, pe Virgil Panduru, fiind susţinut pe UNPR.

Niciun comentariu: