Numărul salvărilor din parcul auto al SJA Olt, în scădere

În parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt există mai multe salvări tocmai bune de casat.
Şi asta, pentru că 11 ambulanţe nu mai îndeplinesc normele de circulaţie pe drumurile publice, viaţa pacienţilor, care la ora actuală sunt transportaţi către unităţile medicale spitaliceşti din judeţ, fiind în primejdie. Odată scoase din uz, Ambulanţa Olt trebuie să facă faţă solicitărilor venite din partea celor care au nevoie de acordarea primului ajutor cu celelalte aproximativ 40 de salvări din parcul auto, care acţionează atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii.
Însă, potrivit doctorului Adrian Popa, medic de urgenţă în cadrul SJA Olt, acestea vor putea face faţă intervenţiilor cu greu, ţinând cont că numărul acestora, în ultima perioadă, s-a dublat, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din spusele medicului Mădălina Deloreanu, directorul medical al Ambulanţei, reprezentanţii instituţiei au început deja să întocmească documentele necesare pentru ca cele 11 salvări să fie date la casat şi trase pe dreapta. Potrivit cadrelor medicale de pe echipajele SJA Olt, ele nu mai pot presta servicii, întrucât există riscul să se defecteze în orice moment. Acestea vor fi date, cu titlu gratuit, la instituţii publice din judeţ, fie vor fi duse la Remat.
Cum odată cu scoaterea lor din funcţiune vor apărea şi probleme de funcţionare a Ambulanţei Olt, reprezentanţii spun că au făcut numeroase demersuri la Ministerul Sănătăţii, pentru achiziţionarea unor noi salvări. Anul acesta au primit deja trei echipaje şi, din spusele doctorului Popa, urmează să mai primească încă trei sau patru ambulanţe, dar acestea nu sunt suficiente pentru ca SJA Olt să poată funcţiona în cele mai bune condiţii. Însă, până vor primi noi salvări, unitatea medicală va fi nevoită să se descurce cum poate, pentru a face faţă solicitărilor venite din partea pacienţilor.

Niciun comentariu: