Lucrările de la „Oraşul Nou” din Bals au fost demarate

Lucrările de amenajare a cartierului „Oraşul Nou”, situat între sediul BCR şi Parcul Central din Balş, au fost demarate, ieri, de firma Marsilva, care a câştigat licitaţia în faţa societăţii Delta ACM. Prima fază a lucrărilor vizează bordurarea, canalizarea şi pavelarea zonei centrale a urbei de pe Olteţ, urmând ca întreaga parte stângă a drumului E574 să fie modernizată.
„Oraşul Nou” reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte ale Balşului din ultimele decenii şi se ridică la o valoare totală de 20.589.384 lei. Proiectul este finanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi ar trebui să fie finalizat în decurs de doi ani. Odată cu ducerea la bun sfârşit a proiectului, Balşul va beneficia de 1.024 noi locuri de parcare şi împreună cu spaţiile carosabile se vor întinde pe o suprafaţă de 40.720 mp.

Proiectul „Oraşul Nou” va schimba complet faţa părţii stângi a drumului european (direcţia Slatina-Craiova). Cele mai importante elemente ale proiectului „Reabilitarea şi reamenajarea cartierului «Oraşul Nou»” sunt realizarea de trotuare şi alei pietonale din pavele (10.147 mp), trotuare şi alei pietonale din asfalt (6.873 mp), opt locuri de joacă pentru copii, amenajarea a 15 puncte de gunoi, amplasarea de bănci şi coşuri de gunoi la nivelul solului, amenajarea a 20.200 mp spaţii verzi, opt fântâni cu bazin şi jet şi o fântână la nivel, 4.095 metri liniari de canalizare pluvială, 19.600 de metri liniari de borduri prefabricate. În acest proiect sunt cuprinse şi porţiuni din străzile Nufărului, Ion Creangă.

„Toate operaţiunile sunt prioritare, dar trebuie să urmăm anumiţi paşi”

Mădălin Teodosescu, edilul din Balş, consideră că aceste lucrări sunt foarte importante pentru localitatea de pe Olteţ, însă pentru ca totul să fie conform proiectului este necesar să se urmeze anumiţi paşi. Astfel, ieri s-au demarat lucrările de la sistemul de canalizare din spatele primăriei, urmând ca lucrările să continue cu bordurarea şi cu pavelarea, operaţiuni prinse în proiect.

„Toate operaţiunile sunt prioritare, dar trebuie să urmăm anumiţi paşi, nu putem sări peste anumite detalii doar ca să dea bine. Căutăm să facem o lucrare de calitate aşa cum am făcut şi în celelalte zone ale oraşului. Dacă lucrurile vor merge aşa cum trebuie, partea stângă a drumului European va fi total schimbată în decursul următorilor doi ani. Completarea aceleiaşi părţi stângi a oraşului va veni odată cu finalizarea lucrărilor la proiectul ce vizează înfiinţarea parcului de la Balta Gării, care va fi unit cu centrul printr-o alee frumos decorată cu mobilier urban. Se va putea spune că Balşul este un oraş aşa cum oricine şi-ar dori abia după ce vom duce la bun sfârşit şi lucrările Regularizării Olteţului, care ne vor permite să realizăm şi faleza din apropierea catedralei din centru”, declară Mădălin Teodosescu, edilul din Balş.

Niciun comentariu: