A inceput licitatia pentru halda de gunoi de la Balteni

Ieri, au fost publicate pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice două licitaţii noi în cadrul proiectului privind sistemul integrat de management al deşeurilor în Olt, implementat cu peste 20 milioane euro din fonduri europene nerambursabile. Una dintre licitaţii se referă la construcţia depozitului de la Bălteni, iar cealaltă la achiziţia de echipamente.
Opt licitaţii din 12, lansate
Şase din cele 12 contracte de execuţie lucrări, servicii şi furnizare, prevăzute în proiectul cu finanţare europeană, au fost deja încheiate. Până acum s-au definitivat licitaţiile pentru componentele proiectului privind verificarea proiectelor tehnice, asistenţa tehnică acordată de proiectant pe durata execuţiei lucrărilor, achiziţionarea de bunuri UIP, supervizarea contractelor de lucrări şi furnizare, asistenţa tehnică pentru management şi conştientizare publică şi auditul anual al proiectului. Ieri, au fost lansate alte două. Prima se referă la construcţia depozitului de la Bălteni (partea întâi privind prima celulă şi instalaţiile auxiliare) şi proiectarea, construcţia şi punerea în funcţiune a staţiei de sortare şi a staţiei de tratare a levigatului. Pentru construcţia primei părţi a depozitului ecologic de la Bălteni, firmele interesate pot depune ofertele până în luna iulie. Urmează etapa de evaluare, şi dacă nu vor fi contestaţii, la sfârşitul lunii septembrie s-ar desemna câştigătorul licitaţiei. Lucrările vor începe până la sfârşitul anului, iar valoarea estimată a acestora este de aproximativ 50 milioane lei, fără TVA.

„În sfârşit s-a validat în SEAP licitaţia privind construcţia depozitului. Dacă totul va merge bine şi nu vor exista contestaţii, până la sfârşitul anului vom începe lucrările”, ne-a declarat Angela Solduban, şeful serviciului Unitatea de Implementare a Proiectelor, din cadrul Consiliului Judeţean Olt, beneficiarul proiectului.

Depozitul ecologic de deşeuri va avea o capacitate de 3,5 milioane metri cubi, staţii de sortare de 29.000 tone şi patru staţii de transfer.

Eurocontainere pentru toate localităţile judeţului

Cea de-a doua licitaţie lansată ieri priveşte achiziţia a 6.500 de eurocontainere (4.700 pentru mediul rural, 1.800 pentru mediul urban) şi opt tocătoare. Valoarea achiziţiilor este de aproximativ 8,5 milioane lei, fără TVA. Pe lângă aceste componente, reprezentanţii CJ Olt lucrează la documentaţia privind licitaţia pentru construirea a patru staţii de transfer. Ultima etapă a proiectului prevede închiderea depozitelor urbane neconforme de deşeuri.

Niciun comentariu: