FC Olt, pas mare către salvarea de la retrogradare

FC Olt Slatina a tranşat derby-ul suferinţei în favoarea sa. Gruparea pregătită de Dan Oprescu s-a impus în deplasarea de la Mureşul Deva, contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării, cu scorul de 2-0. Victoria a venit în minutele de prelungire, Huţanu şi Dragalina aducând liniştea în tabăra alb-vişinie.
Angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării, FC Olt Slatina a rezolvat în mare parte ecuaţia supravieţuirii. Alb-vişiniii au obţinut o victorie într-un moment important, succesul înregistrat cu Mureşul Deva, coroborat cu înfrângerea suferită de Juventus Bucureşti, le-a crescut semnificativ şansele îndeplinirii obiectivului.


Sub presiunea rezultatelor, gruparea pregătită de Dan Oprescu a început ofensiv duelul cu hunedorenii, prima oportunitate de a deschide scorul aparţinându-i lui Melcea, şutul său din voleu de la 16 metri fiind respins in extremis de Dezelme (min. 15). Adversarii au avut o ocazie mare la jumătatea primei reprize, însă bara transversală i-a salvat pe alb-vişinii. Burcea ar fi putut puncta pe tabela de marcaj, însă şutul său periculos a fost scos de goalkeeper-ul celor de la Deva (min. 35).

Huţanu şi Dragalina, „cărţile” norocoase ale lui Oprescu


Actul secund a adus un meci de luptă, însă ocaziile mari de poartă au fost puţine. Trimis pe teren în minutul 60, Dragalina a ratat, singur cu portarul, din 6 metri, zece minute mai târziu. FC Olt a dat lovitura de graţie în minutele de prelungire. Intrat după pauză, Huţanu a marcat în minutul 90, cu un şut din interiorul careului, la colţul lung. Minutele de prelungire au adus majorarea avantajului. Dragalina a executat direct la vinclu o lovitură liberă de la 18 metri, stabilind scorul final. În urma succesului înregistrat, FC Olt Slatina se află deasupra liniei retrogradării, la patru lungimi distanţă de principala urmăritoare, Juventus Bucureşti. Etapa următoare, gruparea pregătită de Dan Oprescu primeşte vizita formaţiei FC Argeş.

FC Olt:
Bordea, Bogdanovici, Irimescu, Cruşoveanu, Giurcă (min. 46 Huţanu), Pavel (min. 60 Dragalina), Corneanu, Polgar, Melcea, David (min. 85 Vîlcică), Burcea.

Mureşul Deva: Dezelme, George Apostol, Anbruş, Geacă, Lia (min. 20 Nicolae), Petrescu, Vârtic, Plăviţu, Ungur (min. 46 Cârstoiu), Dutciuc, Daniane.

Niciun comentariu: