Comandantul Poliţiei Olt vrea o campanie electorală liniştită!

Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!” este campania Ministerului Administraţiei şi Internelor de informare şi conştientizare, lansată ieri şi în Olt.
Potrivit comisarului şef Ion Voicu, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, dar şi a purtătorilor de cuvânt de la Poliţia, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia de Frontieră Olt, la nivelul judeţului au fost realizate mai multe materiale preventive, constând în 1.900 de afişe şi 4.000 de fluturaşi, care, până pe 9 mai 2012, cu o zi înainte de alegerile locale, vor fi înmânate cetăţenilor, în cadrul unor acţiuni în care vor fi implicaţi poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră.
„Unul dintre obiectivele prioritare ale Ministerului îl constituie organizarea de alegeri corecte, context în care, pe durata alegerilor locale, măsurile care vor fi puse în aplicare sunt, pe de o parte, măsuri operative, respectiv de constatare şi contracarare a infracţiunilor şi a faptelor care contravin legii, iar pe de altă parte, de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile la care se impun în situaţia nerespectării legii. Ne dorim să avem parte de o campanie electorală liniştită, iar în ziua alegerilor locale să nu ne confruntăm cu evenimente neplăcute. Încercăm să evităm scandalurile, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale trecute în comunele Găneasa şi Coloneşti, iar dacă se va întâmpla aşa ceva suntem pregătiţi, în orice moment, să intervenim cu promptitudine”, a spus comandantul Poliţiei Olt. Autorităţile oltene au adoptat şi unele măsuri de ordine şi siguranţă publică, în vederea realizării unui proces electoral corect.
Pentru menţinerea ordinii publice, în judeţ, sunt angrenate 461 de efective din structurile MAI, media zilnică a poliţiştilor folosiţi în dispozitivele de siguranţă publică ale Poliţiei - siguranţă publică şi patrulare, proximitate, poliţie rutieră - fiind de 354. Pentru protecţia celor 376 secţii de votare şi 112 birouri electorale vor fi repartizate 1.246 efective din cadrul Ministerului. Vorbim de 677 poliţişti, 260 jandarmi, 47 poliţişti de frontieră, 213 pompieri, 32 poliţişti de la Şcoala de Poliţie Slatina şi 17 personal din alte structuri. Odată cu începerea campaniei electorale, la nivelul judeţului a fost constituit Centrul Operaţional Judeţean, format din reprezentanţii structurilor MAI, care are misiunea de a asigura în sistem integrat activităţile de coordonare, monitorizare, centralizare şi comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile şi activităţile din competenţă.

Panou cu afişe electorale, distrus la Caracal

Deşi campania electorală nu a început decât de patru zile, iată că primul incident a apărut deja. Este adevărat, unul minor, care s-a întâmplat în municipiul Caracal. Un cetăţean a distrus un panou publicitar, unde erau lipite mai multe afişe electorale ale unui partid pe care le-a rupt, acesta fiind prins de către oamenii legii şi sancţionat contravenţional la Legea 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. De asemenea, bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru distrugere.

Niciun comentariu: