Bacalaureat 2012

Absolvenţii clasei a XII-a din Olt au început să se înscrie, de luni, la prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Ei au termen pentru acest lucru până pe 30 mai.
Peste 2.000 de elevi olteni, aflaţi în clasa a XII-a, sunt aşteptaţi să se înscrie pentru a susţine examenul de Bacalaureat începând de luni. Reprezentanţii ISJ Olt speră ca toţi elevii care termină doisprezece clase să şi susţină examenul de sfârşit de an. La numărul acestora se adaugă şi elevii care n-au reuşit, în sesiunile anterioare, promovarea uneia sau mai multor probe.

„Ei se înscriu fiecare la şcoala lor şi rămâne să vedem câţi vor fi. Eu m-aş bucura să se înscrie toţi cei care sunt în clasa a XII-a, vreo 2.000 de absolvenţi”, a declarat Gianina Pîrvu, inspectorul şcolar general al judeţului.


Probele Bacalaureatului sunt programate să se desfăşoare astfel: 11-13 iunie - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 13 - 15 iunie - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; 18 - 22 iunie - evaluarea competenţelor digitale; 25 - 27 iunie - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională; 2 iulie - proba scrisă la Limba şi Literatura Română; 4 iulie -proba obligatorie a profilului - probă scrisă; 6 iulie - proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, următoarea zi fiind rezervată depunerii contestaţiilor, care vor fi rezolvate între 10 şi 12 iulie. Pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de Bacalaureat.

În schimb, pentru Evaluarea Naţională, absolvenţii clasei a VIII-a se vor înscrie în perioada 18-20 iunie, cursurile încheindu-se, pentru ei, pe 15 iunie. Ei vor susţine două probe scrise: Limba şi Literatura Română, pe 25 iunie, şi Matematică, pe 27 iunie. Rezultatele finale ale acestui examen vor fi afişate pe 2 iulie.

Rezultatele simulărilor se lasă aşteptate

Susţinute la începutul lunii mai, publicarea rezultatelor simulărilor examenelor de sfârşit de an întârzie să apară. Cu toate acestea, se pare că rezultatele înregistrate de elevii olteni la aceste examene sunt foarte slabe, în special la probele de matematică. Situaţia este la fel de dezastruoasă atât la Evaluarea Naţională, cât şi la Bacalaureat.

„Durează până când vom centraliza rezultatele. Şcolile încă mai trimit situaţii şi, până la sfârşitul lunii, le voi trimite şi eu Ministerului Educaţiei. Oricum, cert este că au fost probleme la Matematică, atât la gimnaziu, cât şi la liceu”, a mai spus Gianina Pîrvu.

Toate şcolile oltene au organizat simulări ale Bacalaureatului şi ale Evaluării Naţionale, în perioada 2-4 mai. Astfel, elevii claselor a XII-a şi a VIII-a au avut şansa să vadă cum sunt subiectele la cele două examene de sfârşit de an. Probele scrise ale bacalaureatului au fost susţinute pe 2, 3 şi 4 mai, iar cele ale Evaluării Naţionale pe 3 şi 4 mai.

Niciun comentariu: