„Voi candida pentru un nou mandat de primar la Slatina”

Darius Vâlcov a anunţat, duminică, la întâlnirea pe care a avut-o cu susţinătorii săi, că s-a hotărât să candideze la un nou mandat de primar al Slatinei. El a precizat că a fost convins de cele peste 30.000 de semnături de susţinere, strânse în doar patru zile.
Fostul primar al Slatinei a anunţat, duminică, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu susţinătorii săi, la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu”, că va candida pentru un nou mandat. Darius Vâlcov s-a arătat încântat de cei peste 150 de susţinători prezenţi, dar şi de cele peste 30.000 de semnături de susţinere care au fost strânse în doar patru zile.


„Vreau să vă mulţumesc tuturor şi vreau să vă spun că, de când am renunţat la calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal şi nu la cea de primar al municipiului Slatina, am văzut chiar de a doua zi această acţiune în oraş. M-a emoţionat şi mulţumesc atât celor care au strâns semnăturile, cât şi celor care au organizat această acţiune, dar mai ales celor care au semnat pentru mine, înţeleg că peste 30.000 de oameni. Eu am fost ales cu 36.000 de voturi acum patru ani de zile. Toate aceste lucruri nu mă determină decât să vă anunţ că în mod sigur ne vedem pe 10 iunie la vot. Voi candida pentru un nou mandat la funcţia de primar al municipiului Slatina!”, a declarat Darius Vâlcov.

Fostul edil-şef a reiterat faptul că, atunci când a renunţat la calitatea de membru al PDL, şi-a asumat să lupte pentru Slatina.

„Pentru că şi slătinenii luptă pentru mine, priorităţile oraşului vor rămâne în continuare priorităţile mele. Eu nu am fost angajat de niciun partid politic, de nicio acţiune civică sau de orice alt fel, eu am fost şi sunt angajatul slătinenilor şi aşa voi rămâne şi în următorii patru ani de zile. Oricine va dori, fie persoană publică fie partid politic, să-şi bată joc sau să-i mintă pe slătineni, n-o va putea face prin intermediul meu. Acesta este un lucru garantat”, a adăugat Vâlcov.

Patru zile decisive

Darius Vâlcov a admis că nu era hotărât 100% să-şi depună candidatura pentru un nou mandat de primar al Slatinei. El a arătat că a fost determinat de susţinerea pe care i-au arătat-o slătinenii.

„Decizia de a candida nu era o decizie clară. M-aş fi îndreptat spre a renunţa pentru o perioadă de timp, şase luni de zile, la a mai face parte din viaţa politică. Dar când vezi 30.000 de oameni, când vezi manifestările care au fost în oraş, în ultimele patru zile, nu cred că ai voie ca şi cetăţean responsabil să nu iei în calcul asemenea lucruri”, a spus Vâlcov.

El i-a îndemnat pe slătineni să-l ajute la realizarea unui plan pentru viitorul său mandat.

„Practic, eu sunt acum în concediu fără plată, două luni. O să fac tot posibilul să discutăm şi să punem la cale un program de guvernare a Slatinei foarte coerent şi foarte stabil. I-aş ruga pe cei care au făcut parte din acest grup de iniţiativă să vină alături de mine şi în continuare, de astăzi încolo, în această încercare de a reuşi să ducem Slatina acolo unde ne dorim noi. Practic, cred că patimile politice trebuie să dispară acum şi să ne gândim ce este mai important pentru Slatina şi pentru proiectele acestui oraş”, a declarat Darius Vâlcov.

Grupul de iniţiativă „Alături de tine, Darius”, din care fac parte, printre alţii, actorul Claudiu Bleonţ şi soprana Felicia Filip, a reuşit să facă în patru zile ceea ce-şi propusese pentru zece zile: strângerea de peste 30.000 de semnături de susţinere pentru o candidatură a lui Darius Vâlcov. Susţinerea l-a uimit chiar şi pe fostul primar.

„Sincer, nu m-am aşteptat. Am crezut că aşa cum sunt oamenii în România, vor porni mai greu şi mai târziu vor realiza ceea ce se întâmplă. Am sperat să fiu iubit măcar pe jumătate pe cât îi iubesc eu pe slătineni şi mi-am dat seama că acest lucru se întâmplă. Am luat decizia de a candida în ultimele trei zile. Am văzut reacţia oamenilor de pe stradă, a prietenilor care m-au sunat şi m-au încurajat, dar şi când am văzut că s-au strâns deja 30.000 de semnături în patru zile am zis că aşa ceva nu se poate, e incredibil. Oamenii din Slatina îşi doresc să candidez. Cred că proiectele slătinenilor au fost şi proiectele mele”, a declarat fostul edil-şef al Slatinei.

„Au existat discuţii cu un preşedinte al unui partid politic din România”


În ceea ce priveşte viitorul său politic şi partidul sub culorile căruia va candida pentru un nou mandat de primar, Darius Vâlcov a admis că „au existat discuţii”. El a precizat însă că nu a luat încă o decizie.

„Trebuie să fiu foarte deschis. Aici nu este un troc şi nu este o negociere. Nu este cineva scos la mezat pentru a negocia. Dar discuţii au existat cu un preşedinte al unui partid politic din România, probabil că vor mai exista şi în această după-amiază, decizia însă o voi comunica la momentul oportun”, a declarat fostul primar.

Darius Vâlcov a ţinut să precizeze însă că, la Olt, nu va exista situaţia din judeţul Caraş-Severin, unde preşedintele organizaţiei judeţene a plecat din PDL însoţit de mai mulţi membri. El a declarat că nu le va impune foştilor săi colegi să îl urmeze. \

„Nu se pune discuţia de natura Caraş-Severinului. Eu, ca şi preşedinte al partidului, probabil că aş fi înghiţit, aş fi răbdat şi aş fi rămas în continuare în Partidul Democrat Liberal. Ca primar, eu am luat această decizie şi niciodată nu voi impune foştilor mei colegi să treacă sau să părăsească partidul. Eu cred că acolo am lăsat o echipă, sper ca această echipă să funcţioneze în continuare şi, mai mult decât atât, le doresc foştilor mei colegi succes în alegeri pentru că nu cred că suntem într-un an în care să ne aruncăm cu pietre în cap unii altora. Fiecare cu drumul lui, aşa cred că este corect”,
a conchis Vâlcov.

Minciunile PDL, de nesuportat


Preşedintele demisionar al PDL Olt nu a ratat şansa de a critica partidul din care a plecat, reamintind de promisiunile neonorate ale liderilor de la centru. Centura ocolitoare a oraşului, sala polivalentă, bazinul olimpic sau noul sediu al Palatului Copiilor fiind doar câteva dintre investiţiile care nu au putut fi făcute din cauza dezinteresului guvernului.

„Atunci când PDL şi-a făcut programul de guvernare a scris că la Slatina se face centură ocolitoare a oraşului. Nu am văzut-o, am cerut-o de fiecare dată, nu s-a făcut. Sunt multe alte proiecte cu care eu, unul, am fost amăgit. Nu accept ca şi slătinenii să fie minţiţi, mai ales prin intermediul meu”, a declarat Vâlcov.

Niciun comentariu: