Oltenii, controlaţi de grătare pe 1 Mai

Ministrul Mediului a anunţat că în zilele libere din preajma sărbătorii de 1 Mai se vor efectua controale ample în zonele tradiţionale de picnic din întreaga ţară chiar dacă nu există spaţii special amenajate pentru ieşirile românilor la picnic.
În Olt controalele vor fi efectuate în zona pădurilor mai ales cele de la Reşca, Coloneşti şi Saru. Potrivit inspectorilor de mediu în Slatina controalele vor fi efectuate în special în Pădurea Strehareţi şi zonele adiacente de pe Olt. Autorităţile locale au avut ca sarcină zilele acestea să stabilească o listă care să conţină localizările şi suprafeţele în metri pătraţi ale acestor zone, dar şi planul de acţiuni de ecologizare a zonelor folosite până acum de populaţie pentru astfel de activităţi, dar în care grătarele şi picnicurile vor fi interzise.
„Am decis să intensificăm controalele, pentru că experienţele anilor trecuţi arată că, în urma unor astfel de momente, cantităţile de deşeuri menajere aruncate în râuri, lacuri sau păduri cresc considerabil”, se arată într-un comunicat emis de către cei de la Mediu. Controalele anunţate de ministrul Korodi vor fi realizate, după un plan întocmit în acest sens, de peste 460 de echipe ale autorităţii de mediu numai în perioada 28 aprilie - 1 mai.

Niciun comentariu: