Grecii ar putea vinde Cosmote România

Compania Hellenic Telecommunications Organization, cunoscută sub numele OTE, ar putea vinde una dintre diviziile sale din Albania, Bulgaria sau România, în încercarea de a obţine fonduri pentru plata datoriilor, informează NewsIn. 
OTE se confruntă cu un deficit de finanțare între 500 de milioane de euro și 700 de milioane și urmează să adopte, până la sfârșitul primului semestru, decizii ce au ca scop creșterea lichidității și reducerea costurilor de operare. Cosmote este al treilea operator de pe piaţa de telefonie mobilă din România, cu 6,5 milioane de clienţi la sfârşitul lui septembrie 201, dintre care 22,8% abonaţi. Compania avea, la aceeaşi dată, 1.230 de angajaţi în România.
Lansată în 2005, Cosmote România a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare a reţelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. În mai puţin de cinci ani, Cosmote România şi-a depăşit competitorii în ceea ce priveşte reţeaua de acoperire naţională. 
În prezent, Cosmote România oferă acoperire pentru 99% din populaţie şi 90% din teritoriu. Cosmote România este divizia locală a Cosmote Group, operatorul cu cea mai extinsă prezenţă în sud-estul Europei, care are o bază de 20.5 milioane de clienţi în Grecia, Albania, Bulgaria şi România.

Niciun comentariu: