Falsificatori de CEC-uri, săltaţi de mascaţi

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub coordonarea lui Claudiu Negrilă, procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţionalităţii şi Crimei Organizate şi Terorism - Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul mascaţilor din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă Olt şi jandarmilor de la Jandarmeria Olt, au acţionat, ieri dimineaţă, în forţă.
În baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Tribunalul Olt, oamenii legii au efectuat simultan patru descinderi domiciliare, la locuinţele suspecţilor Petre N., de 33 ani, Sorin Morcov, de 44 ani, Ion P., de 41 ani, toţi din municipiul Slatina, şi Bădiţă T., de 42 ani, din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Două dintre ele au fost efectuate în Slatina, una în oraşul Drăgăneşti-Olt, iar cea de-a patra în Drăgăşani. „În urma descinderilor, au fost ridicate cinci telefoane mobile, zece cartele SIM, două card-uri de memorie, o ştampilă, un pistol cu gaze marca Walter, de calibru 9 milimetri, 34 cartuşe cu gaz şi mai multe documente de evidenţă contabilă”, ne-a spus comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt.
Cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii din cadrul SCCO Olt au stabilit faptul că cele patru persoane s-au asociat într-un grup infracţional organizat în vederea comiterii de infracţiuni, format din nouă membri şi condus de Sorin Morcov şi vâlceanul de 42 ani, având ca obiect de activitate emiterea unor file CEC fără acoperire, creând un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei. De asemenea, bărbaţii ar fi folosit documente false şi fictive, obţinând astfel credite bancare de la o unitate bancară din municipiul Slatina, în valoare de aproximativ 300.000 lei, prejudiciul total fiind de 1.300.000 lei.
Înşelăciunile s-ar fi efectuat pe o perioadă de doi ani, din anul 2009 şi până anul trecut. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune, fals intelectual, uz de fals şi fals privind identitatea.

Niciun comentariu: