Dacă moţiunea trece vineri, USL îşi asumă răspunderea pentru un guvern de tranziţie

Liderii Uniunii sunt încrezători în şansele opoziţiei şi cred că moţiunea va trece.
În caz contrar acţiunile pe care le-a avut opoziţia până acum vor continua împotriva Guvernului Ungureanu. Liberalii, consideră că, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, soluţia cea mai eficientă ar fi un guvern de tranziţie, care să nu propună proiecte de legi majore, ci să aibă ca „misiune exclusivă” organizarea cât mai rapidă a alegerilor. În acest sens USL poate să îşi dea concursul pentru ca acest proces electoral să se desfăşoare rapid şi legal. La rândul lor social-democraţii spun că, în situaţia în care Guvernul Ungureanu va fi demis în urma adoptării moţiunii de cenzură, USL va susţine un Executiv cu un mandat limitat, până la alegeri generale. La Olt liderii Uniunii Social Liberale susţin moţiunea şi cred că până în toamnă vom avea şi alegeri generale.
„Cel mai bine ar fi ca această moţiune să treacă astfel să putem scăpa de acest guvern de şantajişti. Avem mare nevoie de un guvern care să fie recunoscut de cetăţenii acestei ţări”, a declarat deputatul liberal Gigel Ştirbu. Un alt parlamentar de Olt care susţine moţiunea este deputatul PSD, Florin Iordache. Acesta a declarat pentru GO că membrii USL sunt pregătiţi în orice moment să preia conducerea acestei ţări. „Dacă moţiunea trece sunt două variante ori preşedintele îl va desemna din nou pe Ungureanu ministru, caz în care el va pica şi aşa vom avea alegeri anticipate sau dacă Traian Băsescu este responsabil îi va da guvernarea lui Victor Ponta şi atunci putem discuta altfel, iar alegerile le vom avea atunci când se va stabili o dată normală pentru acest eveniment. În orice caz USL-ul este pregătit pentru preluarea ţării, oricum acum sau la toamnă USL-ul e pregătit şi poate oferi soluţii mult mai bune decât soluţiile de criză luate de actualul guvern cu pensionarii, cu legea retrocedării şi toate nenorocirile care se întâmplă acum”, a punctat demnitarul oltean.
După asemenea declaraţii este clar că membrii USL sunt pregătiţi să îşi asume răspunderea pentru un nou guvern format de această dată din membrii marcanţi ai opoziţiei.
 

Niciun comentariu: