Aproape o mie de firme oltene, înfiinţate de la începutul anului 2012

În primele trei luni ale acestui an, au fost înfiinţate 996 de firme noi, faţă de doar 412 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform statisticilor întocmite de Registrul Comerţului, la nivelul judeţului Olt, numărul firmelor nou înfiinţate în primele trei luni ale acestui an s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Numărul radierilor voluntare de firme înregistrat în primul trimestru a fost de 117, faţă de 329 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, când s-a înregistrat un număr de 88 suspendări de activitate a firmelor din judeţul Olt, anul acesta au fost doar 41.
Statistica dizolvărilor voluntare din primul trimestru al anului în curs arată 26 de solicitări în acest sens, faţă de doar 14  în aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul firmelor intrate sub incidenţa Legii 85/2006 arată că în prima lună a acestui an 13 firme au intrat în faliment, în a doua lună 14, iar în a treia şase.

La sfârşitul lunii februarie 2012, conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, numărul total de comercianţi olteni activi din punct de vedere juridic era de 13.629.

Niciun comentariu: