Traian Băsescu: "Salariile vor creşe cu 15 la sută"

Şeful statului spune că salariile vor creşte de la jumătatea acestui an, cu 15 %, dar ele ar fi putut fi majorate de la 1 ianuarie, conform RTV.net.
Preşedintele Traian Băsescu a reluat tema creşterii salariilor în sectorul bugetar, argument cu cifre această cerere. Invitat în emisiunea "După 20 de ani", de la Pro TV, şeful statului a afirmat că s-au atins parametrii conveniţi cu FMI, astfel că sunt condiţii de revenire la salariile din 2010. "În aprilie 2009 numărul angajaţilor în sectorul bugetar era de 1.396.129 persoane, iar în ianuarie 2012 era de 1.196.067 persoane. De asemenea, fondul se salarii pentru bugetari a fost micşorat de la 9,6 la sută la 7 la sută. Aşadar s-a redus cu 200.000 numărul salariaţilor bugetari, iar fondul slarial s-a redus cu două procente". 
Traian Băsescu explică şi de ce revenirea salariilor la nivelul din 2010 se va aplica de la jumătatea acestui an. "Dacă nu eram prudenţi, ar fi trebuit să mărim salariile de la 1 ianuarie. Semnalele din decembrie, când s-a consemnat o reducere a exporturilor, dar şi toamna secetoasă, când s-a ratat rapiţa, ne-au îndemnat însă să mai amânăm această decizie". Creşterea salarială se va aplica de la 1 iunie 2012 şi va fi de 15 la sută. Tot în luna iunie vor avea şi alegerile locale şi, întrebat despre această coincidenţă şeful statului a spus în glumă: "Păi să mutăm alegerile".

Niciun comentariu: