SRI selectează absolvenţi de liceu pentru pregătire la Academia Tehnică Militară

Serviciul Român de Informaţii selectează 28 de candidaţi pentru pregătirea acestora la Academia Tehnică Militară (ATM), cele mai multe locuri alocate SRI fiind în domeniul sistemelor informatice militare, în anul universitar 2012-2013, informează Agerpres. SRI are alocate 23 de locuri la Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare din cadrul ATM: 16 locuri la specializarea "Calculatoare şi sisteme informatice pentru securitatea naţională", 5 locuri la specializarea "Transmisiuni" şi 2 locuri la "Echipamente şi sisteme electronice militare". Alte 5 locuri sunt alocate SRI-ului la "Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament": un loc la specializarea "Armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducere a focului", 2 locuri la "Muniţii, rachete, explozivi şi pulberi", un loc la "Blindate, automobile şi tractoare", un loc la specializarea "Construcţii şi fortificaţii". Din totalul celor 28 de locuri alocate SRI la ATM, numai 3 sunt pentru fete. 
Studiile durează 4 ani, iar absolvenţii vor fi încadraţi la SRI ca ofiţeri-ingineri. 
Probele de concurs sunt limba engleză şi matematică-fizică, la care se adaugă probele eliminatorii: interviu de selecţie, evaluare psihologică preliminară, teste de inteligenţă, examinare medicală şi probe sportive. 
Candidaţii trebuie să aibă diplomă de bacalaureat şi vârsta de până la 23 de ani împliniţi în cursul acestui an. 
La acestea se adaugă mai multe condiţii, printre care şi acceptul candidaţilor să fie verificaţi privind activitatea şi comportamentul lor. 
Candidaţii trebuie să mai accepte şi verificări de securitate privind determinarea unor eventuale elemente de incompatibilitate referitoare la accesul la informaţiile secrete de stat. 

Niciun comentariu: