Parlamentul ucrainean a decis că Timoşenko poate fi acuzată de înaltă trădare

Parlamentul ucrainean a decis azi că fostul premier Iulia Timoşenko poate fi acuzată de înaltă trădare, pentru semnarea unui contract de furnizare a gazului cu Rusia, în 2009, informează NewsIn.
"Acţiunile lui Timoşenko prezintă semne de înaltă trădare. Aceste acţiuni ar trebui anchetate de forţele de ordine", a declarat Inna Bogoslovskaia, care conduce comisia parlamentară de anchetă privind contractul dintre Naftogaz şi Gazprom. Legislativul de la Kiev a decis azi să transmită materialele strânse de o comisie a sa Parchetului ucrainean şi Serviciului de securitate. Decizia a fost susţinută de 266 de parlamentari. O comisie parlamentară specială, care anchetează circumstanţele în care a fost semnat acordul între compania ucraineană Naftogaz şi cea rusă Gazprom, a obţinut un document care "confirmă faptul că Timoşenko era interesată personal de semnarea contractelor de gaz, benefice pentru Ucraina", a declarat şefa comisiei.
Documentul de 22 de pagini, oferit de Serviciul ucrainean de Securitate, include o decizie a Parchetului General rus de a închide un caz penal din 2001 vizând-o pe Timoşenko, acuzată că ar fi dat mită unor oficiali din Ministerul rus al Apărării, în timp ce conducea principalul distribuitor de gaz din Ucraina.
Fostul premier ispăşeşte deja o pedeapsă de şapte ani de detenţie pentru abuz în serviciu. Dacă va fi găsită vinovată de înaltă trădare, la pedeapsă i se vor adăugat încă 15 ani de închisoare.


Niciun comentariu: