Spătaru, finul chestorului Stoica, arestat preventiv pentru 20 de zile

Cătălin Spătaru, finul chestorului Ion Stoica, fost comandant al IPJ Olt, va petrece următoarele 20 de zile după gratii, decizia fiind luată luni seara de magistraţii Tribunalului Mehedinţi.
El este cercetat în dosarul privind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro.
 „Regele asfaltului” a primit liniştit vestea arestului. După prânz, când i-a expirat ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore şi după ce a semnat mandatul de aducere, piteşteanul a plecat cu una din maşinile sale de lux la un club select din Drobeta Turnu Severin. La întoarcere, s-a înfăţişat încrezător, iar aseară, după decizia judecătorului, a plecat direct în arestul poliţiei.
Mandat de arestare preventivă a primit şi Ion Mihai, unul din capii reţelei de evazionişti, care după audieri nu a mai stat să primească decizia judecătorului.
Anchetatorii i-au confiscat două maşini, un Mercedes X 6 şi un Audi A 6. Spătaru şi liderii grupului infracţional acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, Mihai Gheorghe şi Mihai Ion, au fost daţi, luni dimineaţă, în consemn la frontieră.
 

Niciun comentariu: