Şeful liberalilor olteni a anunţat că va face demersuri în instanţă împotriva reprezentanţilor UNPR şi UDMR, care fac presiuni şi şantajează primarii USL.
 
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, şi deputatul liberal Gigel Ştirbu au dat asigurări celor care se îndoiau că Uniunea Social Liberală la Olt funcţionează. Mai mult, Ciugulea a precizat că ideal ar fi ca în toate localităţile să fie candidaţi comuni, însă există organizaţii locale în care membrii nu se pot înţelege sub nicio formă. În aceste situaţii, se va lua decizia candidaturilor pe liste separate, însă scopul comun al celor trei formaţiuni politice rămâne acelaşi.

Useliştii s-au înţeles asupra ponderii consilierilor


Liderul liberalilor olteni a dorit să contrazică speculaţiile asupra faptului cum că în interiorul USL la Olt ar exista neînţelegeri asupra ponderii consilierilor la nivelul Consiliului Judeţean şi al consiliilor locale.

„Indiferent de speculaţiile pe diverse teme, vă spun că lucrurile merg bine în USL. Deşi mulţi cârcotaşi au speculat că ne certăm pe numărul de consilierii, nu este adevărat. Ponderea în ceea ce priveşte numărul de consilieri judeţeni şi locali se va face pe votul politic, luându-se în calcul scorul obţinut după primul tur la alegerile din 2008, şi pe sondajele de opinie realizate anul trecut. În continuare purtăm discuţii cu partenerii de alianţă privind candidaturile, până acum am stabilit candidaţi comuni în 21 de localităţi, dar mai avem timp până pe 7 aprilie să punem la punct toate detaliile”, a spus Ciugulea.

Presiuni ale reprezentanţilor Puterii asupra primarilor USL


Atât Ciugulea, cât şi Ştirbu, au adus în atenţia publică faptul că presiunile şi şantajul asupra primarilor membri ai partidelor care formează USL la Olt au luat amploare. Pentru a stopa aceste acţiuni prin care Puterea îşi exprimă disperarea în faţa alegerilor locale, liberalii vor apela la instanţă.

„Există unii funcţionari publici din Prefectura Olt şi alte instituţii ale statului, care reprezintă într-un fel sau altul UNPR-ul, ce fac presiuni asupra primarilor de la PNL şi PSD. Mai mult, aceşti funcţionari au ieşit la cumpărături de primari, dar nu vă pot spune mai mult, pentru că în acest moment strângem dovezi pentru a-i acuza de mită electorală. Ştim traseul acestora, avem fotografii, şi urmează de facem demersurile necesare către organele abilitate”, a precizat preşedintele PNL Olt.

Continuând pe aceeaşi temă, deputatul Ştirbu a spus: „Preşedinta UDMR pe Olt, cea care este împuternicită să se ocupe de acestă formaţiune în judeţul nostru, consiliera ministrului Borbely, merge la toţi primarii care au accesat fonduri europene prin Ministerul Mediului şi le solicită ajutorul, constând în măcar 200 de voturi pentru UDMR”.

Decizii importante pentru viitorul celor trei partide

Pe 7 aprilie, va avea loc un eveniment prin care cele trei formaţiuni politice vor lua decizii importante pentru viitor.

„În forurile de conducere ale celor trei partide care formează USL s-a luat decizia ca pe data de 7 aprilie 2012 să aibă loc o manifestare de amploare la nivel naţional. Aceasta constă în organizarea celor trei congrese ale celor trei partide, după care toţi delegaţii partidelor, în număr de peste 10.000, se vor regăsi într-un congres al USL, unde se vor propune nominalizarea lui Victor Ponta la funcţia de prim-ministru în viitorul guvern şi candidatura lui Crin Antonescu la funcţia de preşedinte al României. În cadrul acestor manifestări se va pune accent pe dorinţa celor trei partide de a candida sub sigla USL, în pofida încercărilor preşedintelui Băsescu de a destabiliza alianţa. Tot în cadrul acestor evenimente se va stabili ca din acel moment, sub imperiul votului, să nu existe niciun fel de colaborare între cele trei formaţiuni şi Traian Băsescu şi PD-ul”, a precizat parlamentarul liberal.

Niciun comentariu: