Peste două milioane şi jumătate, prejudiciul cauzat de evaziunea fiscală din Olt

Deşi, în primele două luni ale anului 2012, au fost întocmite 89 de dosare penale pe linia combaterii evaziunii fiscale, potrivit statisticii IPJ Olt, acest fenomen a cauzat un prejudiciu de peste 2.500.000 de lei. Poliţiştii au reuşit să mai recupereze doar 22.000 de lei.

Indicatorii statistici ai IPJ Olt arată că, în lunile ianuarie şi februarie, prejudiciul cauzat de evaziunea fiscală din judeţ a adus un prejudiciu de 2.670.000 de lei, din care a mai fost recuperată doar suma de 22.000 de lei. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că, în această perioadă, poliţiştii olteni au înregistrat 89 de dosare şi cauze penale, din care au şi soluţionat 86. Totuşi, doar în cazul a 55 dintre ele s-a dat începerea urmăririi penale, pentru două dintre dosare poliţiştii declinându-şi competenţa către ofiţerii DIICOT.

Comisarul şef Valerian Iliescu, adjunctul comandantului IPJ Olt, spune că poliţiştii olteni cu atribuţii în domeniu au acţionat pentru asigurarea unui climat de afaceri curat, cu accent pe combaterea evaziunii fiscale, traficului şi comerţului ilicit cu produse accizabile, precum şi în celelalte domenii de activitate.

„Astfel, în baza planurilor de acţiune iniţiate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, s-a acţionat şi se acţionează în continuare pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, achiziţionării, depozitării şi comercializării alcoolului, băuturilor alcoolice, produselor petroliere, comerţului cu flori şi produse agroalimentare”,
a declarat el.

Totodată, poliţiştii au acţionat şi pentru combaterea infracţionalităţii şi în alte domenii economice: construcţii şi materiale de construcţii, transporturi sau materiale neferoase.

Niciun comentariu: