Mandinga merge la Eurovision 2012: Caracaleanca Elena reprezintă România în Azerbaijan

Solista de la Mandinga, Elena Ionescu, este olteancă get-beget.
Şi, chiar putem să ne mândrim cu acest lucru, având în vedere că sâmbătă seara a fost desemnată, împreună cu băieţii din trupa ei, să reprezinte România la Eurovision Song Contest 2012, concurs internaţional care anul acesta se va desfăşura la Baku în Azerbaijan. Originară din municipiul Caracal, tânăra a participat la finala Eurovision România cu celebra piesă „Zaleilah”, produsă de Costi Ioniţă şi ai cărei textieri sunt Elena Ionescu şi Dihigo Omar Secada. Cei de la Mandinga au avut potenţial încă dinaintea show-ului difuzat, pe parcursul a trei ore, de TVR 1, mulţi spunând că ei vor fi cei care vor reprezenta ţara în finala Eurovision 2012 din Azerbaidjan, având în vedere că piesa „Zaleilah”, al cărei videoclip a fost filmat în această iarnă, în Dubai, este foarte cunoscută şi ascultată de către tineri în cluburi şi discoteci.

Pe primul loc în preferinţele publicului
Alegerea a fost făcută în baza notelor primite de la juriu (50%) şi prin televoting (50%), iar trupa Mandinga a primit 12 puncte din partea publicului şi a fost pe locul doi în opţiunea juriului de specialitate. Caracaleanca Elena a declarat sâmbătă, după câştigarea selecţiei naţionale pentru Eurovision, că acest lucru înseamnă pentru trupa Mandinga o responsabilitate, pentru că va fi imaginea României la Baku, dar şi un lucru pe care şi-l doreau foarte mult.
„Înseamnă o treaptă la care noi ne doream foarte mult să ajungem şi o responsabilitate, pentru că noi suntem imaginea României în Azerbaijan şi va trebui să ne gândim foarte bine la spectacolul pe care îl vom face acolo. Totul trebuie să fie de zece ori mai mult. Am avut foarte multe emoţii, pentru că au fost foarte multe voci bune. A fost show, au fost foarte multe surprize plăcute din toate părţile. Suntem foarte bucuroşi. Deja nu mai ştiu cum să reacţionez. Ne-am concentrat foarte tare. Ne-am dat toată silinţa să avem o energie pozitivă şi cred că asta a contat foarte mult”, a spus Elena Ionescu, imediat după show. Olteanca noastră a fost imediat completată de băieţii din trupă. „Trupa Mandinga împlineşte 10 ani, piesa a intrat în concurs cu numărul 10. Nu ştiam cum se calculează. Vă mulţumim tuturor! Felicitări concurenţilor, toţi au făcut un show special! Vom face show la Baku! A fost o zi mare pentru Mandinga!”, au spus cei de la Mandinga, sugerând că vor fi de nota zece şi în Azerbaijan. Bucuros că va participa la Eurovision, producătorul piesei, Costi Ioniţă, a urcat cu cei de la Mandiga pe scenă şi a dansat de fericire.
Caracaleanca Elena, alături de trupa Mandinga, va participa în prima semifinală Eurovision de la Baku, pe 22 mai 2012. Finala internaţională a concursului internaţional din Azerbaijan va avea loc pe 26 mai. Mandinga reuneşte şapte muzicieni români şi cubanezi, fiind cea mai cunoscută trupă de muzică latino din România. În cei zece ani de existenţă, Mandinga a lansat patru albume: De Corazon (2003), Soarele Meu (2005), Gozalo! (2006) şi Donde (2008). Trupa cântă latino, latin jazz, balkan salsa sau chiar muzică de club în noul lor show „Club de Mandinga”.

Norocul nu a fost de partea Ioanei
Chiar dacă acum trei ani Ioana Anuţa a câştigat selecţia naţională la Eurovision Junior, reprezentând România, la Kiev, în Ucraina, cu melodia „Ai puterea în mâna ta”, acum norocul nu a mai fost de partea ei. Melodia cu care slătineanca spera să treacă de selecţia finală a Eurovision România 2012 se numeşte „Girls don’r cry”, ai cărei compozitori sunt Lene Dissing, Sune Hansbaeck şi Ioana Anuţa, iar textieri Lene Dissing, Sune Hansbaeck şi Ioana Anuţa. Deşi în urma televoting-ului Ioana Anuţa s-a clasat pe locul 3 în preferinţele publicului, se pare că membrii juriului au fost cei care au decis în privinţa ei. Aceştia nu au fost prea blânzi cu slătineanca, acordând piesei doar câteva puncte.

Niciun comentariu: