Hoţii de capace de canale dau bătăi de cap Primăriei Slatina

Tot mai multe canale din Slatina au rămas fără capace, acestea fiind furate şi duse la centrele de colectare a fierului vechi. Autorităţile încearcă să stopeze acest fenomen.
Municipalitatea slătineană se confruntă cu un fenomen ce a luat amploare-furtul de capace de canal. Fenomenul n-a putut fi stopat nici prin montarea unor capace de canal prevăzute cu cheie şi balama însă city-managerul Minel Prina speră ca hoţii să încapă pe mâna poliţiştilor. El îşi pune încrederea şi în sistemul de supraveghere video care funcţionează în Slatina.

„Fenomenul acesta este la nivelul municipiului Slatina, deşi am luat măsura ca toate capacele să fie prevăzute cu cheie şi cu balama şi din fontă ductilă care este mult mai uşoară şi, din câte ştiu eu, nu este primită de către colectorii de fier vechi. Noi, cu ajutorul camerelor de luat vederi, putem să prindem cât mai mulţi. Sper ca şi Poliţia Municipiului cât şi Poliţia Locală să-şi facă treaba şi, dacă acest fenomen nu este eradicat, atunci să fie la nivel cât mai scăzut”, a declarat Minel Prina.

Administratorul public a precizat că dispariţia capacelor de canal pune în pericol integritatea corporală a slătinenilor care riscă ori să cadă în puţurile descoperite, ori să se lovească de bucăţile de beton care înlocuiesc capacele furate.

„Cea mai mare problemă este siguranţa cetăţeanului, deşi iluminatul în municipiul Slatina este destul de bun. Mergi noaptea şi poţi să dai într-un canal. Nu este normal să stai să te uiţi după capacele de canal”, spune Prina.
„Vinovaţi sunt şi cei care primesc aceste capace”


Minel Prina a opinat că de vină pentru amploarea pe care a luat-o fenomenului furtului de capace de canal sunt şi societăţile de colectare a fierului vechi, care acceptă să plătească în schimbul acestor lucruri.

„Dacă ei cred că luând pe un canal 5 lei sau 10 lei vor ieşi din sărăcie, este treaba lor. Dar eu spun că ulciorul nu merge de multe ori la apă şi vor fi prinşi şi vor trage toate ponoasele acestui gest necugetat. Eu cred că sunt vinovaţi şi cei care primesc aceste capace. Fac un apel la cei care colectează fierul vechi să nu mai primească aceste capace care pot să le facă şi lor rău”, a declarat Prina.

Niciun comentariu: