încercat să fugă de poliţişti, dar a intrat cu BMW-ul într-un gard de beton

Un tânăr de 25 de ani, din comuna Valea Mare, a intrat cu autoturismul său într-un gard de beton, pe strada Piteşti în zona Uzinei de Aluminiu, după ce a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Accidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri în timp ce şoferul încerca să scape de poliţiştii care îl urmăreau pentru că nu oprise la semnalul lor.
 
Încercând să scape de poliţiştii care îl urmăreau, un tânăr din Valea Mare a ajuns să dea cu autoturismul într-un gard de beton. Accidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri pe strada Piteşti, din Slatina, în zona Uzinei de Aluminiu. Tânărul nu a oprit la semnalele poliţiştilor de la Serviciul Rutier Olt iar aceştia l-au urmărit de pe strada Cireaşov până în locul producerii accidentului.

În urma impactului, a fost rănit conducătorul auto dar şi pasagera din autoturismul BMW, o tânără de 23 de ani, din Piatra-Olt, ambii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Tânăra a rămas încarcerată în autoturism minute bune, până la apariţia echipajului ISU.

„Salvatorii ajunşi la locul solictării cu un echipaj de descarcerare şi unul de prim ajutor au găsit autoturismul marca BMW în afara părţii carosabile, o persoană de sex feminin, pasageră pe scaunul din dreapta-faţă, rămânând încarcerată. Cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialei pentru descarcerare, militarii au reuşit să scoată victima din maşina avariată în proporţie de 70%, aceasta fiind preluată de paramedicii SMURD”, a precizat plutonierul Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

El a adăugat că pacienta avea multiple plăgi la nivelul capului şi membrelor, suspiciune de fractură bază de craniu cu hematom frontal şi suspiciune de fractură a piciorului. Şoferul nu a necesitat internarea în spital.

Conductă de gaze, avariată de BMW

De asemenea, în urma evenimentului rutier, a fost avariată o conductă de gaze, fiind puşi în pericol toţi cei care circulau prin zonă. Problema a fost remediată de către specialiştii societăţii de distribuire a gazelor.

În sprijinul paramedicilor a venit o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă de la Detaşamentul Slatina, pentru a asigura măsurile PSI la faţa locului, în urma accidentului fiind avariată şi o conductă de gaze”, a precizat plutonierul Alin Băsăşteanu.

Fugea pentru că era băut

Tânărul din Valea Mare a fost testat cu apartul etilotest, rezultatul fiind o concentraţie de 0,89 de miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Se pare că acesta a fost şi motivul pentru care şoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor.
Pe numele său au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală.

Niciun comentariu: