Contracte de concesiune cu probleme???


După ce a cerut majorarea tarifului pentru dezinsecţie, la începtul anului, firma concesionară a acestui serviciu a solicitat municipalităţii diminuarea cuantumului plătit. Micşorarea a fost aprobată, miercuri, de consilierii locali, slătinenii urmând să plătească mai puţin pentru deratizarea parcurilor, spaţiilor verzi, cimitirelor, malurilor de lac şi unităţilor de învăţământ şi sanitare.
„Avem în vedere adresa nr. 1.623 din 10 februarie 2012 a SC Coral Impex SRL prin care solicită modificarea prin micşorare a tarifului privind activitatea de deratizare pentru parcuri, spaţii verzi, cimitire, maluri de lac şi unităţi de învăţământ şi sanitare aflate în subordinea administraţiei publice locale, ca urmare a constatărilor făcute în urma monitorizării lucrărilor efectuate, însoţită de documente justificative”, se arată într-un referat al Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat.

Astfel, pentru deratizarea parcurilor, spaţiilor verzi, cimitirelor şi malurilor de lac, tariful a fost redus de la 0,0294 lei pe metrul pătrat pe trecere la 0,0274 lei pe metru pătrat pe trecere. În acelaşi fel a fost redus şi tariful pentru deratizarea unităţilor de învăţământ şi sanitare.

Aleşii locali s-au opus, la o şedinţă din luna ianuarie, faţă de majorarea tarifelor percepute de firma care prestează în Slatina servicii de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare. Reprezentanţii societăţii motivau atunci necesitatea majorării taxelor din cauza unor cheltuieli neprevăzute. Ei arătau că şi indicele preţurilor de consum a crescut de la ultima ajustare a tarifelor.

Potrivit unui raport prezentat de primarul Darius Vâlcov, municipalitatea a cheltuit cu serviciul de deratizare în jur de şase miliarde de lei vechi, cu aproape 15 procente mai mult decât în anul precedent, când serviciul nu fusese externalizat. Omul de afaceri Alexandru Badea care controlează şi firma Coral Impex SRL Ploieşti, care se ocupă de serviciul de dezinsecţie şi deratizare, este unul dintre „sponsorii” pedeliştilor prahoveni. Potrivit mass-mediei din Judeţul Prahova, acesta a „donat” 6.700 lei Partidului Democrat Liberal, în anul 2010.
 

Niciun comentariu: