Campania murdară se pregăteşte şi la Olt

Mita electorală şi turismul electoral va fi şi anul acesta punctul forte al celor care vor să fenteze rezultatele din urnă în favoarea lor.
În alte ţări oamenii politici nu au voie să facă risipă, iar afişele electorale se fac doar în zonele care nu afectează imaginea unor monumente istorice şi obiective turistice. Dacă la ei mita electorală se transmite prin ideea electorală, la noi se transmite prin sume fabuloase date către cei cu drept de vot. Dacă în anii trecuţi votul a mers undeva la 100 lei, pentru anul acesta se preconizează suma de 500 lei pentru cel care va vota un anumit partid. Pentru a nu face anti-campanie sau campanie gratuită partidelor politice care îşi vor arunca în scurt timp candidaţii la localele din 10 iunie nu vom face publice numele formaţiunilor politice. Cu toate acestea nu putem să nu ne informăm cetăţenii cu privire la ce li se pregăteşte.
Se pare că judeţul nostru va primi fabuloasa sumă de 100 miliarde lei vechi numai de la un partid aflat la guvernare, bani care vor fi folosiţi în campania ce se apropie cu paşi repezi. Exemple cu partide sau indivizi care sunt gata să-şi cumpere voturile sunt multe. Acum, un alt fenomen prinde amploare printre doritorii de voturi multe - „Viza de flotant pentru votant”. Cunoscătorii ştiu despre ce este vorba. Un exemplu referitor la acest fenomen este în curs de procesare într-un oraş din judeţul nostru. Care este explicaţia acestui fenomen poate fi ghicit uşor. Acum, rămâne de văzut în favoarea cui. Din toate acestea, o singură concluzie poate fi trasă aceea că: „În România, o campanie electorală este mai scumpă decât în foarte multe ţări din lume şi nici nu are efect”. Asta, pentru că cel care merge la urne va vota tot cu preferatul său.

Niciun comentariu: