TSD-iştii slătineni consideră ACTA o formă de cenzură la adresa populaţiei

Tinerii social democraţi slătineni întreprind o serie de întâlniri cu cetăţenii, pentru a atrage atenţia asupra gravităţii efectelor A.C.T.A.
Organizaţia de Tineret a Partidului Social Democrat Slatina a demarat la începutul săptămânii o campanie de informare cu privire la reglementările şi consecinţele A.C.T.A. (Anti – Counterfeiting Trade Agreement sau Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii). Tinerii politicieni doresc să informeze cetăţenii despre acest acord, care, în opinia lor, presupune îngrădirea accesului la informaţii şi comunicare.

„Având în vedere actualul context internaţional referitor la legislaţia în domeniul accesului la informaţii şi comunicării, considerăm că A.C.T.A. nu este nimic mai mult decât o tentativă disperată de cenzură la adresa populaţiei şi o măsură abuzivă a guvernelor naţionale. Semnat în tăcere deplină şi de către Guvernul României fără o dezbatere publică, A.C.T.A. este o iniţiativă legislativă la nivelul Uniunii Europene al cărui scop îl reprezintă în teorie crearea unor standarde unanim acceptate referitoare la protejarea proprietăţii intelectuale. Cu toate acestea, în realitate scopul acestui tratat îl reprezintă încercarea organismelor internaţionale de a controla şi selecta întreg fluxul de informaţii existent în prezent pe internet”, se arată în comunicatul remis de TSD Slatina, semnat de preşedintele organizaţiei Ionuţ Ivan.

Opriţi cenzura internetului!

A.C.T.A. urmează să intre în vigoare în luna iunie, dacă va trece de votul din Parlamentul European, iar printre consecinţele sale se numără: limitarea accesului la site-uri de filesharing, site-uri de socializare, youtube şi chiar bloguri, supravegherea tuturor informaţiilor transmise şi primite via email, chat, browsing şi înregistrarea acestora de către providerii de internet într-o bază de date pentru a putea depista eventuale materiale piratate. Tesediştii slătineni consideră acordul o încălcare a dreptului la liberă exprimare şi informare, demarând o campanie împotriva aplicării măsurii.

„Organizaţia de Tineret a PSD Slatina a lansat petiţia: STOP A.C.T.A.! Opriţi cenzura internetului! care va putea fi semnată atât online cât şi fizic şi pe care o vom înainta europarlamentarilor PSD din grupul Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, pentru a-i determina să voteze împotriva acestui acord”, se mai arată în document.

Pe lângă această petiţie, TSD urmează să desfăşoare o serie de dezbateri cu reprezentanţi ai societăţii civile precum şi tineri din şcolile slătinene pentru a-i informa în mod corespunzător despre ce presupune semnarea acestui acord, importanţa dreptului la liberă exprimare şi consecinţele îngrădirii accesului la informaţii şi comunicare.

Niciun comentariu: