Tehnologica Radion continuă să-şi bată joc de străzile Slatinei

Cea mai recentă lucrare a firmei bucureştene care s-a dovedit a fi de mântuială se află pe strada Artileriei din Slatina, în zona sensului giratoriu de la Gară. Aici, betonul turnat de Tehnologica Radion peste conductele pe care le-a înlocuit a început să se surpe, lăsând loc de cratere.
Tehnologica Radion, firma care se ocupă de reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canal din Slatina, poate să-şi treacă în cont încă o lucrare la care a dat chix. Betonul turnat peste conductele înlocuite pe strada Artileriei a început să se surpe, în zona sensului giratoriu de la gară. Autorităţile locale au încercuit zona pentru a împiedica vreun şofer nefericit să dea cu maşina în craterul care a apărut.

Mai mult, potrivit city-managerului Minel Prina, constructorul bucureştean va trece la refacerea lucrării.

„Am văzut că strada Artileriei s-a lăsat exact în acea alveolă şi astăzi am din nou o întâlnire cu cei de la Tehnologica. Trebuie să-mi prezinte, în primul rând, un grafic al reţelelor de apă şi canal, din zona de jos a oraşului, tocmai pentru a începe şi noi implementarea proiectului privind reabilitarea străzilor cuprinse între Oltului şi Strehareţ. Eu sper că ei se vor mobiliza. Deocamdată n-au lucrat. Timpul, aşa cum le-am spus telefonic şi săptămâna trecută, permite. Vor interveni la toate problemele”, a declarat Prina.

Administratorul public a precizat că probleme există nu doar în zona sensului giratoriu de la Gară, ci şi pe strada Cireaşov, în zona Vămii Slatina.
Printre factorii care au dus la erodarea betonului turnat de Tehnologica Radion este şi materialul derapant folosit de municipalitate la deszăpezire.

„Nu numai pe Artileriei. Au apărut probleme şi în faţă la Vamă, unde sunt nişte denivelări, dar cea mai mare problemă este faptul că betonul pe care l-au pus deja a început să se exfolieze. Noi am dat şi cu foarte multă sare, ceea ce cauzează foarte mult betonului, în general, nu numai unde a lucrat Tehnologica, ci şi pe străzile pe care noi le-am modernizat cu beton”, a mai spus Prina.

O lucrare refăcută de Tehnologica, în luna noiembrie 2011, şi care necesită o nouă intervenţie este cea de pe strada Ecaterina Teodoroiu. Pentru întârzierea lucrărilor pe această stradă, firma din Capitală a fost şi amendată de municipalitate.

Aceti copiază Tehnologica

Minel Prina s-a declarat nemulţumit şi de starea lucrărilor de introducere a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare executate cu fonduri de la Compania de Apă.

„Nu mai vorbesc de faptul că acum vin din Satu Nou, unde am vrut să văd cum se prezintă lucrările care au fost gestionate tot de Compania de Apă. Aş vrea să-i atenţionez să verifice foarte bine lucrările atunci când le execută. Diriginţii lor de şantier să nu doarmă în fotoliile lor din sediul Companiei de Apă sau, mai rău, de acasă. Să-şi supravegheze lucrările şi să le accepte la plată doar pe acelea care corespund din punct de vedere calitativ şi cantitativ”, a arătat el.

Printre firmele care execută aceste lucrări se numără Hidroserv şi Aceti, iar Prina a asigurat că străzile din zona Satu Nou şi Cireaşov vor fi reabilitate pe cheltuiala acestor societăţi.

Niciun comentariu: