Balş: Parcul de la Balta Gării, finalizat până la sfârşitul anului

Topirea zăpezilor va aduce o serie de lucrări noi la proiectul ce vizează înfiinţarea parcului de la Balta Gării, proiect ce se ridică la costuri totale de 1.485.000 lei. Autorităţile locale din Balş au fost deja contactate de către constructor pentru a stabili dacă se vor putea continua lucrările, urmând ca în decursul săptămânilor următoare să se reia.
Proiectul în care este inclusă înfiinţarea parcului de la Balta Gării include şi amenajarea de spaţii verzi între blocurile H şi L3, dar şi zona de la capătul străzii Ion Creangă, unde, pe o suprafaţă de două hectare, se va crea un alt parc în care locuitorii urbei vor putea ieşi la picnic. Cele două parcuri vor fi unite printr-o alee de promenadă care va fi iluminată atât electric, cât şi cu ajutorul lămpilor solare. Acest proiect va fi încheiat până la finele lui 2012.

Următorul pas - încheierea lucrărilor în zona Monument


Prioritară pentru constructor va fi încheierea lucrărilor în zona cuprinsă între blocurile H şi L3. Aici sunt mai multe operaţiuni de realizat, printre care montarea de bănci, de lămpi solare sau sădirea de gazon printre pavele.

„Am fost contactaţi de către firma constructoare în vederea continuării lucrărilor. Noi am fi început de mâine, dar este prea ud acum, cel mai probabil în săptămânile următoare vor putea veni. Acest proiect va fi încheiat până la finele acestui an, nu există posibilitatea de a nu finaliza lucrările, pentru că nu avem probleme de ordin financiar. Prima dată se vor finaliza lucrările în zona H-L3. După ce vom finaliza această zonă vom continua cu lucrările de la Balta Gării, unde vor fi amenajate cele două fântâni arteziene, una în parc şi una la sensul giratoriu de lângă gară. De asemenea, aici vom crea două alei din piatră şi vom curăţa malurile lacului. Rămâne ca ulterior, din fonduri proprii, să dragăm lacul şi să îl împrejmuim”,
declară Mădălin Teodosescu, edilul din Balş.

Două hectare de parc la capătul străzii Ion Creangă

 Acest proiect va pune în valoare şi zona de la capătul străzii Ion Creangă, loc care deservea până nu demult drept groapă de gunoi pentru locuitorii comozi din zona respectivă. Aici, locuitorii Balşului vor putea să meargă la grătar sau să întreprindă activităţi sportive şi de recreere.

„Am luat în calcul şi faptul că bălşenii au nevoie de un loc în care să poată merge la picnic, aşa că am considerat că zona respectivă este cea mai bună pentru aşa ceva. Vrem ca aici să se ajungă pe aleea de promenadă care face legătura cu parcul de la gară. Pe marginea aleii vrem să montăm bănci, lampe solare, dar şi nişte stâlpi de iluminat pe care îi vom aduce din zona în care va fi amenajat oraşul nou, pentru a mai face şi nişte economii”, conchide Teodosescu.

Niciun comentariu: