Fulga îşi va afla sentinţa în „maxim trei zile”


 
Reprezentanţii echipei de control care a fost trimisă la Spitalul Slatina de Ministerul Sănătăţii au declarat că o decizie în cazul medicului Cornel Fulga urmează să fie luată de ministrul Ladislau Ritli, după ce se va finaliza ancheta.
Oamenii din minister au luat la control toate documentele întocmite în cazul pacientului Marin Mitrache, de 65 de ani, din Găneasa, de la venirea sa la UPU şi până la decesul său de sâmbătă noaptea. Echipa de control a audiat toate cadrele medicale implicate în caz.

„Am venit aici conform unui ordin al ministrului sănătăţii să verificăm ce s-a întâmplat cu cazul de sâmbătă noaptea. Acum suntem la faza de studiere a documentelor, o să se întocmească un raport de control, concluziile vor fi comunicate de către biroul de presă de pe lângă Ministerul Sănătăţii, după aprobarea raportului de către domnul ministru. Toată lumea va fi audiată, şi Ambulanţa şi spitalul. În maxim trei zile, după terminarea audierilor, vom avea un răspuns concret”, a declarat Alin Costache, şeful echipei de control.

Comisia ministerială care a venit la Spitalul Slatina este compusă şapte persoane, medici specialişti în medicina de urgenţă dar şi un jurist.

„Pot să vă spun că sunt specialişti de pe UPU şi de la Iaşi şi de la Craiova şi de la Floreasca, chiar şefi de UPU. Urmează să stabilim. Dacă va fi găsit vinovat, ceea ce va urma va decide minsitrul”, a mai spus Alin Costache.

Niciun comentariu: