Adrian Vasilescu, la RFI: Nu cred in ideea unui Guvern de tehnocrati, nu poate sa faca echilibristica la Palatul Victoriei, daca nu are sprijin politic

Daca un premier nu are sprijin politic, este greu sa faca echilibristica la Palatul Victoria. Iata cum comenteaza, la RFI, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, scenariul privind inlocuirea premierului Emil Boc cu un prim-ministru tehnocrat. Daca un nou Guvern nu da incredere opiniei publice, atunci impactul este negativ. Daca un nou Guvern da o speranta si o raza de incredere, impactul este cu siguranta pozitiv, spune Vasilescu.

Ce impact are de obicei asupra economiei schimbarea Guvernului pe timp de criza? Adrian Vasilescu e de parere ca impactul depinde de increderea pe care o da sau nu noul Cabinet.

"De obicei, exista impact, sigur ca da, o schimbare de Guvern e un lucru important. Pentru Banca Nationala, lucrurile sunt simple: Banca Nationala nu se amesteca in alegerea Guvernului, dar colaboreaza cu Guvernul pe care ni-l da tara. Daca un nou Guvern nu da incredere opiniei publice, atunci impactul este negativ. Daca un nou Guvern da o speranta si o raza de incredere, impactul este cu siguranta pozitiv", spune consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

Niciun comentariu: