Victima unui accident rutrier a fost plimbată opt ore între spitale


Un student de 21 de ani, implicat vineri seară într-un accident rutier în localitatea Cotnari, a fost plimbat între spitale. După opt ore victima , care prezenta leziuni ortopedice a ajuns la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan". Alte trei persoane au fost rănite în accidentul rutier de la Cotnari.
Tânărul care prezenta leziuni ortopedice a fost dusla Spitalul „Sf Spiridon", apoi la Spitalul de Neurochirurgie şi după opt ore a ajuns la Spitalul „Sf. Ioan".
 "În absenţa unui centru de traumă în cladirea noului Spital de Urgenţe din Copou pacientul a fost plimbat pe la alte doua spitale, în ciuda protocoalelor stabilite de DSP ce prevăd ca pacienţii cu leziuni ortopedice să ajungă direct la Spitalul de Urgenţe.Exista riscul unor complicaţii majore datorită timpului scurs şi absenţa intervenţiei de urgenţă. Ne întrebăm din nou cât vor aştepta pacienţii în urma comasarii cand numărul lor se va tripla în aceleşi spaţii, care va fi durata accesului la aceleaşi mijloace de investigaţii imagistice şi de laborator?", a declarat Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe.

Niciun comentariu: