Un urmărit general apărea zilnic la TV


Realizatorul TV Viorel Andrei figura în baza de date a Poliţiei cu o poză de la 18 ani (foto medalion)Un infractor dispărut în 2001 după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare a fost de negăsit pentru poliţişti, deşi în tot acest timp a moderat talk-show-uri. Gălăţeanul Viorel Andrei a fost prins abia după ce a prezentat un permis de conducere fals atunci când a fost oprit la Buzău pentru viteză excesivă.
Viorel Andrei (35 de ani), fost director şi realizator de emisiuni la două televiziuni locale din Piatra Neamţ, a fost arestat la exact 10 ani după ce a fost dat în urmărire generală. Infractorul a fost identificat după ce a prezentat poliţiştilor de la Rutieră, pe raza judeţului Buzău, un permis de conducere fals. Bărbatul a fost oprit pentru că-şi conducea maşina, un Mercedes nou-nouţ, cu 155 de kilometri la oră.
Escrocul care s-a „ascuns” de poliţie în faţa camerelor TV a fost prins la Buzău. L-a înregistrat radarul conducând cu viteză
„A fost legitimat pe DN2 E85, în afara localităţii Racoviţeni. A prezentat un permis de conducere care nu-i aparţine şi care era anulat. Ulterior, s-a legitimat cu un alt document, care a rezultat că era întocmit în fals", a declarat comisarul Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

S-a ales cu încă trei capete de acuzare
Permisul fals era făcut pe numele lui Răzvan Bobeanu, un fost deputat de Neamţ. „Eu nu mi-am mai găsit permisul de conducere în 2008. Am anunţat la Poliţie, care l-a anulat pe cel pierdut şi mi-am făcut altul nou. În perioada aceea am avut emisiuni de campanie electorală, inclusiv cu Viorel Andrei. Dacă în timp ce eram la o cafea în biroul directorului mi-a umblat cineva prin portofel, îmi schimb părerea despre el", a răspuns Răzvan Bobeanu. Avocata lui Andrei susţine însă că lucrurile sunt puţin diferite. „Nu a prezentat el acel permis de conducere. A fost, de fapt, o percheziţie şi documentul a fost găsit în torpedoul maşinii. Nicidecum nu a fost furat, era pur şi simplu acolo", a declarat avocata Monica Anton.
Reţinut de poliţiştii buzoieni pe 5 februarie, realizatorul TV a fost trimis direct la Penitenciarul din Focşani, unde urmează să-şi execute pedeapsa integral. În plus, s-a ales cu un nou dosar penal, pentru alte trei infracţiuni: conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fals privind identitatea şi uz de fals.

Şir întreg de ilegalităţi
Andrei, pe numele real Pleşcan, originar din Galaţi, a fost condamnat în 2001 la opt ani de închisoare pentru înşelăciune cu file cec. Pe numele lui există un mandat de arestare emis la 16 iulie 2001 de Tribunalul Galaţi. Oamenii legii spun că n-au reuşit până acum să-i dea de urmă, deşi gălăţeanul apărea aproape zilnic la televizor, pentru că în baza de date a Poliţiei exista doar o poză de buletin, făcută bărbatului la vârsta de 18 ani.
„Clientul meu nu ştia de condamnarea care exista pe numele pe care l-a avut anterior şi nu s-a sustras executării pedepsei, pentru că apărea la televizor. A trecut de la numele Pleşcan la Andrei prin căsătorie, deci nu folosea o identitate falsă", a precizat Monica Anton, avocatul lui Viorel Andrei (Pleşcan).
Totuşi, în baza de date a Evidenţei Persoanei Piatra Neamţ nu există înregistrată nicio persoană cu numele Viorel Andrei. Explicaţia avocatei este simplă. „Viorel Andrei nu şi-a înregistrat certificatul de căsătorie", a declarat Monica Anton. Cum ar fi posibil acest lucru? „S-au căsătorit în străinătate", susţine avocata Anton.

„Era colaborator neplătit"
Oficialii de la ultimul loc de muncă, televiziunea locală din Piatra Neamţ, de unde s-a retras în august 2010, susţin că Viorel Andrei nu avea nici măcar contract de muncă sau colaborare. Bărbatul modera o emisiune pe teme economice. „Era un colaborator neplătit, care făcea emisiuni din pasiune, ca un hobby", a explicat Gabi Apetrei, actualul director al postului 1 TV. Timp de alţi cinci ani, între 2003 şi 2008, Viorel Andrei Pleşcan a lucrat la o altă televiziune locală, TVM. În plus, a avut colaborări şi la câteva posturi de radio din Piatra Neamţ.

Niciun comentariu: