Libia: Doi politisti spanzurati in Al-Baida, sediul radioului din Benghazi incendiat

Doi politisti au fost spanzurati vineri de catre manifestantii impotriva guvernului libian in Al-Baida, oras situat la 1.200 de kilometri de capitala Tripoli, a anuntat ziarul Oea. Alte incidente au avut loc in orasul Benghazi, unde sediul radioului local a fost incendiat, anunta AFP.
Cei doi politisti au fost prinsi in timp ce incercau sa imprastie multimea adunata pentru manifestatie.
Postul local de radio din Benghazi a fost incendiat de catre manifestanti dupa retragerea fortelor de ordine care asigurau paza cladirii.
Numarul victimelor din Libia a ajuns la 41 de morti de la inceputul protestelor, potrivit unui bilant realizat de AFP si sustinut de mai multe surse locale.
Luni, mai multe grupari de exilati libieni au cerut rasturnarea de la putere a lui Gaddafi si o tranzitie pasnica spre democratie in Libia.
Duminica, la doua zile de la plecarea de la putere a presedintelui egiptean Hosni Mubarak, Muammar Gaddafi a spus ca refugiatii palestinieni ar trebui sa profite de valul revoltelor populare din Orientul Mijlociu si sa se adune, in mod pasnic, la granitele cu Israelul pana cand acesta va ceda solicitarilor lor. "Acesta este timpul revolutiilor populare", a spus liderul libian.
"Trebuie sa cream o problema pentru lume. Acesta nu este o declaratie de razboi, ci un apel la pace", a afirmat Gaddafi.
Protestele din Libia intervin in contextul in care Orientul Mijlociu si nordul Africii sunt martorele, in ultimele luni, la ample miscari de protest indreptate impotriva guvernelor.

Niciun comentariu: