Hoţii de buzunare din Olt şi Argeş care jefuiau pensionarii au fost arestaţi


Membrii grupului specializat în furturi din buzunare şi genţi, destructurat miercuri seara de către poliţiştii de investigaţii criminale, au primit aseară mandate de arestare.
Cei patru hoţi de buzunare reţinuţi de poliţişti au fost prezentaţi ieri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. În urma audierilor, procurorii au emis aseară mandate de arestare pe numele acestora, după ce, în perioada septembrie 2010-16 februarie 2011, au comis un număr de şapte infracţiuni de furt din buzunare şi genţi. Astfel, Niculina C., de 39 ani, Constantin G., de 38 ani, din municipiul Slatina şi Gheorghe F., de 25 ani, din oraşul Curtea de Argeş, au fost arestaţi pentru o perioadă de 20 de zile.
Cel mai în vârstă membru al grupului, Georgel M., din Slatina, de altfel „capul reţelei“, a fost arestat pentru 29 de zile. Se pare că acesta depunea cel mai mare efort în a-i stoarce pe bătrâni de bani. Cei patru hoţi aşteptau momentul prielnic şi băgau mâna în buzunarele, genţile sau poşetele oamenilor, în timp ce se aflau la rând la farmacii, cabinet medicale sau ghişee. Deşi au fost filmaţi de camerele de supraveghere montate în farmaciile unde operau, hoţii nu recunosc nimic.

Prinşi în timp ce intenţionau să fugă cu banii
În dimineaţa zilei de 16 februarie 2011, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 56 ani, despre faptul că în timp ce aştepta la rând, pentru a intra într-un cabinet la un control medical, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o plasă pe care o purta pe mână, un portmoneu cu suma de 230 lei.
Având în vedere semnalmentele oferite de victimă despre suspecţi, au fost alertaţi poliţiştii de investigaţii criminale şi cei de ordine publică aflaţi în teren. La scurt timp, poliţiştii i-au depistat pe suspecţi în zona Gării Tg-Jiu şi i-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu pentru cercetări.

Niciun comentariu: