Cercetări pentru delapidare la Şcoala Ştefan Protopopescu Slatina

Auditul primăriei a constatat neregulile, însă cazul a fost înaintat Finanţelor, instituţie abilitată să verifice modul de cheltuire a banilor publici.
Două angajate ale Şcolii Ştefan Protopopescu din Slatina sunt acuzate că ar fi luat bani din fondul de salarii. „Sunt două persoane reclamate, respectiv secretara şi contabila şcolii. Acestea sunt acuzate că şi-au însuşit bani din fondul de salarii. Sesizarea a fost depusă la finele lunii ianuarie iar ancheta este în fază incipientă.
Dacă vor fi găsite vinovate, cele două riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 până la 15 ani“, a declarat Irina Şerban, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. „La Poliţia Municipiului Slatina a fost depusă o sesizare în urma căreia s-a demarat o anchetă. Sesizarea priveşte însuşirea unor sume de bani. Se fac cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunilor de delapidare, fals şi uz de fals“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
Directorul unităţii şcolare confirmă că au fost anumite probleme la două compartimente ale instituţiei. „Eu am sesizat nişte nereguli şi acum este în curs de derulare o anchetă. Sunt anumite probleme la compartimentele resurse-umane şi financiar-contabil, însă nu pot face supoziţii. Aşteptăm rezultatele anchetei şi atunci vom vedea despre ce este vorba“, a spus Mihaela Pirnă, directorul Şcolii Ştefan Protopopescu. Şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt va aplica sancţiuni pe linie administrativă, dacă se dovedeşte că vreun angajat al şcolii a luat din banii de salarii. Corpul de control al Finanţelor urmează să stabilească prejudiciul. „Auditul primăriei a constatat fenomenul în sine, existenţa unei probleme la şcoala respectivă. Cum nu este în sarcina lui să investigheze eventualul prejudiciu am înaintat cazul corpului de control al DGFP Olt, instituţie abilitată să verifice modalitatea de cheltuire a fondurilor publice“, a spus Cristi Popescu, din cadrul auditului Primăriei Slatina.

Niciun comentariu: