ALRO redeschide Hala nr. 9

După ce a fost închisă în luna ianuarie a anului 2009, Hala 9 din cadrul Alro Slatina ar putea fi redeschisă în martie. Surse din cadrul societăţii au afirmat că, la nivel de conducere, s-a luat deja o decizie în acest sens. „Vom redeschide Hala 9. Din martie se va demara lucrul pentru a reporni cuvele. Nu se vor face angajări de personal“, a declarat Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Liber „Aluministul“ din cadrul societăţii.
Hala respectivă a fost închisă după ce acţionarul majoritar, grupul olandez Vimetco, a hotărât acest lucru, motivând că unitatea înregistrează pierderi foarte mari.
Alro a trecut printr-o perioadă de frământări la sfârşitul anului 2008 şi începutul anului 2009. Atunci s-a decis disponibilizarea a 1.800 de angajaţi şi reducerea producţiei. Măsura drastică a scos oamenii în stradă. În semn de solidaritate cu muncitorii de la Alro, care au protestat în faţa sediului societăţii, au ieşit în stradă mii de slătineni. Aceştia au organizat atunci două mitinguri de protest. În zadar. De frica disponibilizărilor colective, angajaţii Alro au decis să plece singuri din fabrică. Sute de muncitori au acceptat varianta voluntariatului. Încetarea contractului individual de muncă cu acordul părţilor prevedea o variantă acceptată potrivit căreia societatea oferea în schimb muncitorilor care aleg această soluţie 60% din salariul de încadrare înmulţit cu numărul de ani lucraţi în societate, plus un pachet salarial de 16.000 de lei.
Sursa: Gazeta Oltului

Niciun comentariu: