Actiune in forta a mascatilor la Piatra

În dimineaţa zilei de 11 iunie, a avut loc la Piatra Olt, o acţiune a poliţiei în cazul unor dosare de furturi, la cinci familii de romi, în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Slatina. Radu Gheorghe, preşedintele comunităţii romilor Piatra Olt, reclamă modul cum a fost făcută această acţiune. Aduce acuzaţii organelor de poliţie, cum că mascaţii au pus pistoalele la tâmplele tuturor, iar că patru băieţi, minori, au fost bătuţi cu pumnii, picioarele si bastoane de cauciuc, în ideea de a recunoaşte furturile ce fac obiectul acelor dosare.
Acesta acuză modul cum s-au făcut aceste percheziţii, dar şi faptul că trebuia anunţat pentru a lua măsuri cu oamenii lui, mai ales că nu a fost nimeni ridicat. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de către reprezentanţii poliţiei Olt, de obicei, cetăţenii de etnie romă, fură de obicei, din curţile şi locuinţele cetăţenilor din Piatra Olt, cazane de ţuică, unelte agricole şi alte bunuri pe care le pot vinde cu uşurinţă la centrele de colectare fier vechi din judeţ.

Romii au fost bătuţi şi obligaţi să recunoască furturile. În acest sens, preşedintele romilor Piatra Olt a făcut o reclamaţie la IPJ Olt, sub numărul 6935 din 12 iunie, prin care reclamă comportamentul violent cu care au descins în locuinţele lor, mascaţii şi poliţia din oraş. Din cei patru romi care acuză că au fost bătuţi, trei sunt minori, Mihai Ion născut în 1999, Mihai Costel născut în 1996, Adam Dragoş născut în 1996 şi Adam Laurenţiu de 20 de ani şi intenţionează a se prezenta la Serviciul de medicină legală, pentru a prezenta dovezi privind faptele ce le-au comis asupra lor poliţiştii.
În urma soluţionării plângerii, oamenii legii vor stabili dacă poliţiştii implicaţi au sau nu vreo vină urmând a se lua măsurile care se impun. 

Niciun comentariu: