Ministerul Sănătăţii a aprobat coplata, însă nu a stabilit cuantumul acesteia

Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat,ieri, pe pagina de internet a instituţiei proiectul de lege privind coplata, însă nu a fost specificat cuantumul sumelor pe care trebuie să le plătească asiguraţii şi fără condiţiile în care se achită.
Potrivit proiectului de lege privind coplata, cuantumul sumelor pe care asiguratul le va plăti pentru unele servicii din pachetul de servicii de bază, precum şi condiţiile în care sunt plătite acestea vor fi stabilite prin contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale. De asemenea, încă nu a fost stabilită nici suma maximă reprezentând coplata asiguratului într-un an calendaristic. Potrivit MS, coplata reprezintă contribuţia personală la plata acestor servicii.
Noua măsură va duce la o mai bună adresabilitate a populaţiei către sistemul de asistenţă primară, la îmbunătăţirea finanţării sistemului de sănătate şi la realizarea unui control în ceea ce priveşte neefectuarea serviciilor, reducerea plăţilor informale, asigurându-se astfel creşterea calităţii asistenţei medicale.

Niciun comentariu: