Piaţa Centrală din Balş, în curs de modernizare

Piaţa din centrul Balşului a intrat într-un proces de modernizare. Până acum a fost realizată o parte din acoperişul care protejează produsele comercianţilor de precipitaţii, a fost îmbunătăţit sistemul de canalizare, urmând ca lucrările să fie reluate după Sărbătoarea Pascală.
Piaţa Centrală din Balş va deveni, lunile următoare, o piaţă modernă. Administraţia locală intenţionează să îngrădească întreg spaţiul în care se derulează în prezent activităţi comerciale, să înlocuiască toate mesele din ciment cu unele noi şi să compartimenteze fiecare sector.

„În câteva luni vom avea o piaţă modernă”


Mădălin Teodosescu, edilul din Balş, asigură locuitorii urbei că în decurs de câteva luni, piaţa din centrul localităţii va fi mult mai modernă şi igienică decât a fost până lunile trecute. Lucrările au fost demarate încă de la finele anului trecut, când într-una din şedinţele de consiliu local s-a votat casarea mai multor obiecte uitate de timp.

„Au fost realizate o serie de operaţiuni în ceea ce priveşte piaţa centrală, a fost îmbunătăţit sistemul de canalizare care necesita o serie de lucrări, a fost realizată o parte din acoperişul pieţei, iar în ceea ce priveşte perioada următoare intenţionăm să placăm şi gardurile pieţei. De asemenea, după ce va fi încheiată construcţia acoperişului vom înlocui şi mesele cu unele dintr-un material special. Sectoarele de lactate, de peşte, de carne şi celelalte vor fi compartimentate aşa cum este normal. În câteva luni vom avea o piaţă modernă”, declară Mădălin Teodosescu, edilul din Balş.

„Târgul va rămâne în aceeaşi locaţie”

Teodosescu ţine să dezmintă zvonul conform căruia târgul ar putea fi mutat în spaţiul în care se desfăşoară activităţile comerciale ale Pieţei Centrale. Acesta susţine că locul în care se va ţine târgul în perioada următoare va rămâne acelaşi, chiar dacă spaţiul a fost retrocedat unui bălşean după 21 de ani de procese.

„Târgul nu va fi mutat nici în spaţiul actualei Pieţe Centrale şi nici în altă parte. Va rămâne aceeaşi locaţie a târgului şi a bâlciului anual de Sfânta Marie cum a fost şi până acum”, mai spune Teodosescu.

Piaţa de la Monument, la mâna Consiliului Local Balş


O altă piaţă modernă ar putea fi înfiinţată în Balş, în zona Monumentului Eroilor, pe strada Petre Pandrea. Proiectul de hotărâre ce viza concesionarea spaţiului unei societăţi care ar fi putut investi în amenajarea acesteia a fost respins în repetate rânduri de către majoritatea consilierilor locali ai oraşului de pe Olteţ. Şi în acest sens, edilul din Balş intenţionează să revină cu un nou proiect de hotărâre la următoarea şedinţă a consilierilor.

„A fost respins de mai multe ori proiectul de concesionare a spaţiului în care ar putea fi construită o piaţă pe strada Petre Pandrea, dar nu ne vom opri aici. Vom reveni cu alt proiect de hotărâre în Consiliul Local, pentru că este singura soluţie pentru a pune în valoare această construcţie nefinalizată”, conchide Teodosescu.

Niciun comentariu: