Fotbal - Rapid a învins FC Vaslui, scor 3-2, şi s-a calificat în finala Cupei României

Echipa Rapid Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României - Timişoreana, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (1-1), formaţia FC Vaslui, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei, informează Mediafax. În tur, Rapid s-a impus, în deplasare, cu scorul de 1-0. Golurile gazdelor au fost marcate de N. Grigore '1, Alexa '64 şi Roman'89, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Wesley, în minutele 6 şi 47.
1-0: Nicolae Grigore a profitat de o eroare a lui Anderson, a pătruns în careu şi l-a învins pe Borjan cu un şut plasat de la 14 metri.
1-1: Yero Bello a primit în partea stângă, a întors un fundaş, i-a pasat lui Wesley şi acesta a înscris cu latul din 3 metri.
<!--[if !vml]-->1-2: Adailton a centrat din lovitură liberă de pe partea dreaptă şi Wesley a înscris cu o lovitură de cap de la 6 metri.
2-2: Deac i-a pasat lui Alexa şi acesta a înscris cu un şut din cădere de la 17 metri.
3-2: Portarul Borjan a scăpat balonul în urma unei centrări şi Roman pe fază a înscris de la 14 metri.
În minutul 90+1, Adailton a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben. Brazilianul nu a dorit să părăsească terenul şi a fost ţinut de coechipieri să nu ajungă la arbitrul Marius Avram. După trei minute de proteste, Adailton a părăsit terenul.

Rapid Bucureşti: Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Oros, Bozovici - N. Grigore (Roman '71), Alexa, Grigorie - Deac, Herea (Pavlovici '83), Surdu (Sburlea '56). Antrenor: Răzvan Lucescu.
FC Vaslui: Borjan - Papp, M. Constantin, Anderson, Paito - Adailton, N'Doye, Stanciu (R. Costin '46), Sânmărtean (Gheorghiu '83) - Wesley, Yero Bello (Temwanjera '69). Antrenor: Augusto Inacio.
Cartonaşe galbene: Surdu '33, Bozovici '57, Roman '76 / Papp '45, Paito '45+2, Wesley '51, Adailton '55, '90+1, Yero Bello '66, M. Constantin '88.
Cartonaş roşu: Adailton '90+1.
Au arbitrat: Marius Avram (central) - Vasile Marinescu, Sebastian Stoianof (asistenţi) - Cătălin Popa (rezervă).
Observator: Paul Cazan.
La partida din Giuleşti au asistat aproximativ 2.500 de spectatori, numai femei şi copii. Comisia de Disciplină a LPF a decis ca FC Rapid să joace un meci fără spectatori, în urma incidentelor de la derbiul cu Dinamo, când fanii giuleşteni au aruncat torţe pe terenul de joc. Totodată, LPF a sancţionat clubul rapidist cu o penalitate de 2.000 de lei.
Fanele prezente la meci au scandat repetate rânduri injurii la adresa rivalelor Steaua şi Dinamo.
De asemenea, ele l-au înjurat pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi au scandat "Mitică la puşcărie". În repriza a doua fanele giuleştene au afişat două bannere pe care scria: "Mitică, să ne pupi la p.....că" şi "Fenomenul s-a stricat când Mitică a candidat".
Un alt banner afişat de fanele prezente în Giuleşti: "Bozo, respect, devotament şi dăruire / De-ar fi şi toţi ceilalţi ca tine". La afişarea acestui banner, stewarzii au intervenit şi au încercat să-l confişte.
Arbitrul Marius Avram i-a trimis în tribună pe antrenorul cu portarii de la FC Rapid, Marius Bratu, şi pe team-managerul giuleştenilor, Dănuţ Perjă, precum şi pe antrenorul secund al vasluienilor, Ciprian Panait.

Niciun comentariu: