Doi pompieri olteni, traficanţi de minore

Joi dimineaţă, poliţişti din cadrul SCCO Olt, Serviciul de Intervenţie Rapidă Olt, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Olt, au descins la şase adrese din Caracal şi Dioşti, Dolj. Mai multe persoane sunt suspectate că fac parte dintr-o reţea de crimă organizată.
 
21 de persoane au fost aduse în această dimineaţa la audieri, la Slatina. Şase dintre acestea au deja calitatea de învinuiţi. Potrivit anchetatorilor, din grupare fac parte doi angajaţi ai ISU Olt, C. N. T., angajat al Subunităţii de Pompieri Caracal, şi L. D. M., subofiţer la subunitatea din Osica.

Pompierii erau angajaţi ai ISU Olt din anul 2006, subofiţerul C.N.T., înainte de a intra prin concurs la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, lucrase în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Timp de aproximativ un an de zile, reţeaua a traficat mai bine de 25 de fete, toate minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Membrii grupării racolau tinerele de la licee din Caracal, le filmau în timp ce întreţineau relaţii sexuale, după care le şantajau obligându-le să se prostitueze. Pentru un act sexual, traficanţii luau între 100 şi 300 lei.

Cei şase învinuiţi, printre care şi cei doi pompieri ai ISU Olt, sunt cercetaţi pentru crimă organizată, trafic de minori şi proxenetism.

Niciun comentariu: